Ormanlar, kadınların ellerinden yeşeriyor

Elazığ'dan Hakkari'ye, 200 bin dekar alanda ormanlar kadınların yetiştirdiği fidanlarla oluşuyor

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ormanlar, kadınların ellerinden yeşeriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki fidanlıklarda çalışan kadınlar, yılda ürettikleri 15 milyondan fazla fidanla 8 ilde oluşturulan ormanlara önemli bir katkı sunuyor. 

Elazığ'da bulunan Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 7 adet fidanlıkta çalışan yaklaşık 150 kadın, binlerce hektarlık alanda yeni ormanların oluşturulması, korunması ve geliştirilmesi için çalışıyor. Tüm aşamaları kadınların ellerinden geçen fidanlara özenle bakılıyor. Kadınlar tarafından yetiştirilen fidanlar, Elazığ başta olmak üzere Malatya, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Van ve Hakkari’de yaklaşık 200 bin dekar alana dikiliyor. Kadınlar, yılda ürettikleri 15 milyondan fazla fidanla 8 ilin ormanlık alanın artmasına önemli bir katkı sunuyor. 

Elazığ’da 3 tane fidanlık olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Merkez, Gezin ve Altınova fidanlığı var. Merkez fidanlığımızın büyük bir kısmını Kültürpark’a devrettiğimiz için geri kalan kısımda üretim yapıyoruz. Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli olmak üzere toplam 7 fidanlığımız var. Buralarda yılda 20 milyona yakında fidan üretiyoruz. En büyük üretim programımız Elazığ’da. Elazığ’da, Gezin ve Altınova'da yıllık 10 milyona yakın fidan üretiyoruz. Bu fidanların Türkiye’de bu sene yapılan enler yarışmasında en fazla kaplı fidan üreten il olarak ödül aldık. Fidanlık bir dinamik süreç. Tohum ekiminden toprakla buluşana kadar olan süreç. Bu toprakla buluşma anına kadar bakımı, budanması, sulanması, toprağının değiştirilmesi bir çocuk gibi bakılması gereken dinamik bir süreç. Şuanda arkadaşlarımız otlarını alıyor. Son baharda bunları götürüp sahalarımızda topraklar buluşturacağız. Bizim bölge müdürlüğümüz en büyük bölge müdürlüğüdür. 8 il var. Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Van ve Hakkari’dir. Neredeyse bir ucundan bir ucuna bin kilometrenin üzerinde bir mesafe” dedi.