OPERASYONLARA DEVAM EDİLİYOR

Ak Parti 26. Dönem Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

OPERASYONLARA DEVAM EDİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/ Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Av.Ömer Serdar, HSK Yapılanmasında çok hassas davranıldığını belirterek, bu yapı mücavir olan unsurlardan arındırılmaya çalışıldı önemli atamalar yapıldı. Bir takım güven sorunu yaşanıyorsa bu güven sorunu geçmişte yaşanan sorunlardandır. Büyük ölçüde yargı arındı’’ diye konuştu.

 

BRUNSON HAKKINDA İDDİA TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM ETMEKTİ

15 Temmuz’dan sonra gelen OHAL ile birlikte FETÖ -PKK gibi terör örgütlerine karşı ciddi anlamda mücadeleler başlatıldığını söyleyen Ömer Serdar,” Bu süreç Türkiye’yi cehennemden çıkaran süreçti. Bu soruşturmalarda örgütlerin yan uzantılarına inmek kadar doğal bir şey yok. Bu gibi olaylarda yabancı uyruklarada ulaşması gibi sorunlarda karşılaştık. Brunson neden Türkiye’nin gündeminde bu kadar kaldı ? Brunson hakkında iddia terör örgütlerine yardım etmekti.Türkiye bu soruşturmayı devam ettiriyordu. Ancak ABD’de yaklaşan seçimler nedeniyle bu ciddi anlamda iş politika malzemesi haline geldi. Burada gördüğümüz Trump’un iç kamuoyuna mesajlar vermesiydi. Kiliseye mensup olması onlarda hassasiyet oluşturuyordu. Onların kayıtlarına baktığımızda Türk yargısına müdahale içeren dayatmalar vardı. Bunun ile Türk yargısında yer buldu. ABD’de Evanjelistler oyunu almak amacında bu politika malzemesi oldu. Savcı Belgesine baktığımızda mahkeme alt sınırdan inceleme yaptı.” dedi.

 

TÜRKİYE MANİPÜLASYONLAR SÜRECİNE GİRDİ

Ömer Serdar, Rahip Brunson ‘un Tahliyesi hukuk tekniği açısından normal oyduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin gündeminde olması ABD’nin Başkanlık seçimiyle alakalı ‘’diye konuştu.

 

TÜRK YARGISI SİYASAL OLARAK BAKMADI

Serdar, ”Trump’un Türkiye’ye karşı gümrükleri artırması Brunson süreci ile denk gelmesi bunun üzerinden yaptırım gibi algılandı. Bizimde böyle anlamamız normal çünkü bu gayrihukuki olay. Biz buradan baktığımızda ABD’nin olayı siyasallaştırdığını görüyoruz. Türk yargısı siyasal olarak bakmadı bir sanık olarak, bir şüpheli olarak baktı. Burada önemli olan Türkiye’nin ekonomi olarak manipülasyona tabii tutulması. Türkiye tehdit ile yönetilen ülke değil bunu ABD’de çok iyi biliyor. Türkiye’de kabine açıklanıncaya kadar bir günde bu çöküş yaşanır mı? Kabine açıklandıktan sonra bu operasyon yapılıyorsa bunu hiçbir iktisat kuralı ile açıklayamayız. Merkez bankası çok büyük önlemler aldı ve doları durdurmayı başardı. Türkiye ne zaman ayakları üstünde durduğu zaman, dünyada benimde sözüm var dediği zaman, Türkiye manipülasyonlar sürecine girdi.” şeklinde konuştu.

 

 HSK YAPILANMASINDA ÇOK HASSAS DAVRANILDI

Devletin bütün kurumlarında FETÖ ve diğer örgütlere karşı mücadelenin devam ettiğine işaret eden Ömer Serdar, ”Sorun HSYK’nın 2011-2010 yapılanma şekli ile alakalı idi. Örgüt orada yapılanmaya başlamış. Bunu 15 Temmuz’dan sonra görmeye başladık. Türkiye bundan iyi bir sonuç çıkardı. HSK Yapılanmasında  çok hassas davranıldı. Bu yapıya mücavir olan unsurlardan arındırılmaya çalışıldı, önemli atamalar yapıldı. Bir takım güven sorunu yaşanıyorsa bu güven sorunu geçmişte yaşanan sorunlardandır. Büyük ölçüde yargı arındı. Örgüt tüm kurumlardan temizlenmedi hala operasyonlar devam ediyor.” dedi.