ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ'ın ilçelerinden Arıcak'ta Kaymakamlığın yaptığı çalışmaları araştırdı.

ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ’ın önemli ilçelerinden Arıcak’ta Kaymakamlığın yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Arıcak Kaymakamı Şenol Öztürk’ün halk ile kurduğunu samimi diyalog sayesinde sorunlar en kısa zaman çözüme kavuşturuluyor.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYOR

Arıcak ilçesinde yaşanan sorunların çözümü noktasında  Köylere Hizmet Götürme Birliği büyük önem taşıyor.Bu nedenle  Köylere Hizmet Götürme Birliği 2019 Yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.Kaymakam  Şenol ÖZTÜRK Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Üyeleri  Mehmet Ali Aytekin, Mehmet Hanifi Çoşkun ve 10 köy muhtarı katıldı.

Yapılan oylamalar sonucu Birlik Encümen Üyelikleri'ne İl Genel Meclis Üyeleri  Mehmet Ali Aytekin ve Mehmet Hanifi Çoşkun ile Bozçavuş Köyü Muhtarı Selahadin Yazar ve Kambertepe Köyü Muhtarı Remzi Gökçe seçildi.

Yedek Üyelikleri ise Çavuşdere Köyü Muhtarı Emin Ünalan ve Karakaş Köyü Muhtarı Yavuz Can seçildi.

KÖY GEZİLERİ DEVAM EDİYOR

Arıcak Kaymakamı Şenol Öztürk, ilçeye bağlı köylerde yaşanan sorunları da  yerinde tespit etmek için köy gezileri düzenliyor.Köylerde yaşayan vatandaşlar ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Öztürk,özellikle vatandaşların talep, sorun ve şikayetlerini dinledikten sonra çözüm buluyor.

104 HANENİN EVLERİ ÜCRETSİZ ŞEKİLDE TEMİZLENİYOR

Arıcak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,  Arıcak  merkez, belde ve köylerde yaşayan engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara  yönelik hazırlanan '' Temiz Evim '' projesi faaliyetini hayata  geçirdi. Proje kapsamında vakıf  tarafından belirlenen 104 hane 4 kişilik çalışma ekibi  tarafından detaylı bir şekilde periyotlar halinde temizlenip ihtiyaçları gideriliyor. Kaymakam  Şenol ÖZTÜRK’de  proje kapsamındaki haneleri ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledikten sonra ev sahipleri ile sohbet ediyor .

 

ARICAK’TA KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Arıcak ilçesinde özellikle önemli gün ve haftalarda düzenli olarak etkinlikler düzenleniyor.Özellikle geçtiğimi aylarda kütüphane haftası nedeniyle  "KİTAP OKU(YORUM)" projesi kapsamında Arıcak Belediyesi tarafından temin edilen 2500 adet kitap öğrencilere  dağıtıldı. Kaymakam  Şenol Öztürk katıldığı dağıtım töreninde, kitap okumanın önemine dikkat çekerek,’Başarının sırrı okumaktır, sizlere verilen bu temel eserleri okuduğunuzda kendinizdeki değişimi çok net farkedeceksiniz,dereceye giren arkadaşlarımızı da dönem sonunda ödüllerle teşvik edeceğiz.’’demişti.

ARICAK İLÇESİNE 10 YATAKLI HASTANE İÇİN SON AŞAMAYA GELİNDİ.

Arıcak ilçesine  yapılacak olan 10 yataklı hastane içinde Kaymakamlık gerekli bütün çalışmaları yapıyor.Geçtiğimiz ay İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT ve beraberindeki heyet ile son aşamaya gelen Arıcak İlçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunmuştu. Her türlü donanıma sahip ve en yeni  tıbbi cihazlar ile hizmet verecek hastane Alacakaya,Arıcak,Bükardi ve Üçocak için büyük bir önem taşıyor.

 

ARICAK-ALACAKAYA YOLU YAPILACAK

Arıcak ilçesi için büyük bir önem taşıyan  ve uzun zamandır gündem de olan Arıcak-Alacakaya yolu için de Kaymakam Şenol Özütürk,önemli bir girişimde bulundu. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz’ı  kaymakamlıkta ağırlayan Öztürk,Hava şartlarının müsaade etmesi durumunda bakım ve onarım en kısa sürede bitirilmesi ve ikinci kat asfaltın da Temmuz ayında atılacağı hususunda söz almıştı.