ÖNCE KAPAT, SONRA KARAR AL

ÇEMİŞGEZEK BELEDİYESİ'NİN İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE UYGULANAN 'ÖNCE İDAMINA BİLAHERE KARARIN ALINMASINA' BENZER BİR UYGULAMAYI YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

ÖNCE KAPAT, SONRA KARAR AL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde beton santrali bulunan Tahir Bal, Belediye Başkanının TOKİ ihalesinin ardından iş yerimin kasıtlı olarak mühürlendiğini düşündüğünü, işyerinin mühürlendikten sonra ise apar topar meclis kararıyla beton santrali kurulamaz diye karar alındığı iddiasında bulundu.

Tunceli'nin Çemişgezek  ilçesinde  beton santrali  bulunan  Tahir Bal, kurduğu beton santralinin  haksız bir şekilde mühürlendiğini ifade etti.

KİMSE ÇEMİŞGEZEK’E YATIRIM YAPMAZKEN, BEN MİLYONLARCA LİRALIK YATIRIM YAPTIM

Tahir Bal, “Ben, 3 bin nüfuslu Çemişgezek ilçesinde en fazla istihdam sağlayan, yıllardır da ilçenin en fazla vergi ödeyen esnaflarından biriyim. Kimse Çemişgezek’e yatırım yapmazken, ben milyonlarca liralık yatırım yaptım. Ama ilginçtir ki seçimlerin ardından 348 konutluk TOKİ ihalesi yapıldıktan sonra tek beton santralini kurmuşken, ihtar yapmaksızın, eksik evrak istemeksizin iş yerim mühürlendi. Buna rağmen ikinci bir müracaat yaptım. Bütün inşaat sektörüne iş yerim kapalı hale geldi. Bu 348 konut için nereden istihdam sağlanacak bilmiyorum. İkinci müracaat için yönetmeliğe göre 7 gün içerisinde ilgili evrakların istenerek, işletmenin incelenmesi gerekiyordu. Bu da yapılmadı. ‘’dedi.

HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE MECLİS KARAR ALDI

Bal, “Mühürlenme gerekçesi olarak iş yeri ruhsatının olmaması, müracaatıma cevap verilmeden işletmenin mühürlenmesi. İkinci başvurunun ardından yönetmeliğe göre bir hafta içerisine işletmenin yerinde incelenmesi gerekiyordu. 5 gün içindeyse varsa bir eksik evrak, tarafıma bildirilmesi gerekiyordu. Bu sürede geçti ve hala tarafıma bir şey bildirilmedi. Belediye başkanının TOKİ ihalesinin ardından iş yerimin kasıtlı olarak mühürlendiğini düşünüyorum. Mühürlendikten sonra apar topar meclis kararıyla beton santrali kurulamaz diye karar aldılar.’’ dedi.

BANA HİÇBİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞ YAPILMADI

Devletten hiçbir kredi ve teşvik almadan beton santrali kurduğunu ifade eden Bal, “ 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın yatırım programı dahilinde, devletten hiçbir kredi ve teşvik almadan, devletimize, milletimize yatırım yapmak amacıyla bir beton santrali kurma teşebbüssünde bulundum.  Dönemin kaymakamı ve hala kaymakamlık görevini sürdüren Harun Kazez’e katkılarında dolayı çok teşekkür ederim. Benden istenen tüm evrak ve belgeleri tamamlamama rağmen sundum. Bana hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı. 2017’den 30 Mayıs 2019’a kadar çalışıp, Çemişgezek’e hizmet ettim. O günden bugüne herhangi bir yazılı veya sözlü ihtar ve ihbarda bulunmadan 30 Mayıs’ta tesisim mühürlendi. ‘’şeklinde konuştu.

HALKIN VE ÇALIŞANLARIN MAĞDURİYETİNİN DE GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM

Tahir Bal, “Çemişgezek’teki inşaat sektörü durma noktasına geldi. Çemişgezek’te en yakın olan beton santrali 60 kilometre uzaklıkta. Betonların inşaata varma süresi en az 2,5 saat sürüyor. Bu da teknik açıdan kesinlikle kullanılmayacak kadar düşük beton kalitesine neden oluyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın Valime ve Sayın Kaymakamıma, yetkililere, bu konuda tesisin açılması için gerekli olan şartlar ne ise bana bildirilmesini istiyorum. Eğer eksik bir protokol olmamasına rağmen işletmem mühürlendiyse, bu konuda da yine yetkililerden sorunun çözüme kavuşması noktasında destek bekliyorum. Bölge halkının yararına olan bu tesisin biran önce faaliyete geçerek, halkın, çalışanların mağduriyetinin de giderilmesini istiyorum.” dedi.

HERHANGİ BİR İTHAMDA BULUNUP, KARALAMA YAPMIYORUM

Tahir Bal, ”Herhangi bir ithamda bulunup, karalama yapmıyorum fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın her konuda platformda belirttiği bölgeye yatırımcıya ve iş gücüne destek, halkın yararına olan tüm iş yerlerinin sorunlarının giderilmesi için en yakın zamanda il ve ilçe teşkilatında bizzat genel başkan olarak talimat verdi. Bu talimatlar doğrultusunda ben Sayın Cumhurbaşkanımdan destek bekliyorum. Ben en kaliteli betonu uygun fiyata pazarlarken, dışarıdan gelen betonların uzaktan gelmesi nedeniyle sınıfı ve kalitesi düşük olmasına rağmen oldukça yüksek fiyata satılıyor. Bu halkın zararınadır. İnşaat sektörünü sekteye uğratır.” dedi.