OMURGASIZLIK BÖYLE BİRŞEY

OMURGASIZLIK BÖYLE BİRŞEY
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde göreve gelen Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Profesör Doktor Engin Yıldırım'ın, Twitter hesabından bir paylaşım yapması gündeme oturdu.

AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılanma kararının alt mahkeme tarafından uygulanmamasını eleştiren Yıldırım, “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı.

Yıldırım'ın paylaşımının ardından başta İçişleri Bakanlığı'ndan olmak üzere birçok kurum ve siyasiden tepki geldi.

Konu ile ilgili uzun süreden beri sessizliğini koruyan eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer’den “Ankara’nın kurtuluş günü dolayısıyla ışıklar yanıyordu” yorumu gelirken, yine eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’den de farklı bir açıklama geldi.

Abdullah Gül, tartışmalara ilişkin “Bizim partimiz kapatıldı, benim Cumhurbaşkanlığımla ilgili malum kararlar alındı, tenkit ettik ama bu kadar, böyle saldırmadık açıkçası. Bunu çok üzücü olarak görüyorum.” İfadelerini kullanmış.

Yani adam diyor ki “benin duruşum bu arkadaş. Sağ yanağıma bir tokat yedim mi sol yanağımı çeviririm. Hakkımı savunmak diye bir duruşum da onurum da yoktur.”

Bizce de doğru söylüyor. Erdoğan ile Gül farkı burada işte. Hayatı boyunca hiçbir risk almayan, gezici çapulculara bile pabuç bırakan Gül, hep kendine altın tepside sunulan makamların keyfini sürmüş, ülkenin geleceği gibi bir derdi olmayarak müesses nizam ve zinde güçlerle hep iyi geçinmenin mücadelesini vermiştir.

Kendisini ve misyonunu bitirmeye azmetmiş güruhun bu eylem üzerinden aslında milli iradeyi ve halkı yok sayan bir vesayetçi sisteme kaşı Gül’ün tavrı; omurgasızlık,  duruşsuzluk ve ilkesizlik içeren korkak bir tavırdır. Ve korkak insanlar kendisine hediye edilen makamların dışında kendi hiçbir başarıları yoktur ve olamaz.

Erdoğan’ın rakibi olmak için CHP’nin kapısında günlerce bekleyen, Allah’tan Akşener’in yiğit duruşu ile adaylığı kabul görmeyince kameralar karşına geçip acziyetini ikrar edercesine “üzerimde bir ittifak oluşmadığı için adaylıktan vazgeçiyorum” diyen bir şahsiyetten ne bekliyordunuz ki…