ÖMERLER HAVUZA GİRMEZ!

AK Parti'nin 7 Ekim'de başlayacak 7'nci olağan kongre süreci ile birlikte teşkilatlardaki değişim takvimi de işlemeye başlayacak...

ÖMERLER HAVUZA GİRMEZ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’nin geçen hafta cuma günü yapılan MKYK toplantısında, beldelerle başlayacak kongre sürecinde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, geçmişte belirledikleri isimlerin isabetsizliğini anlamış olacak ki; “Bu defa farklı bir şekilde sahaya inmek istiyoruz. Elimizde bir insan kaynağı havuzu oluştu. Yerel seçimlerdeki adaylıklar sırasında bir havuz oluşturduk. Bu arkadaşlara teklif götüreceğiz” deyiverdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, partinin ilgili kurumlarına talimat vererek; “Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın. Gençlik kolları ve kadın kollarında da aynı şeyi yapın. Madem elimizde bir insan kaynağı havuzu var. Bunu değerlendirelim. O ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın. Ekipleşmelere izin vermeyeceğiz” dedi.

Teşkilat Başkanının kolaycılığına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçkinliğini gözler önüne seren bu beyanlar da gösteriyor ki; Erdoğan’dan gayri partiyi ve misyonu dert edinen yok.

Cumhurbaşkanı “O ilin Ömerlerini bulun, o ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın” derken teşkilat başkanı samimiyet, ehliyet, dava şuuru ve fedakârlık duvarını aşmış ve “Elimizde bir insan kaynağı havuzu oluştu. Yerel seçimlerdeki adaylıklar sırasında bir havuz oluşturduk. Bu arkadaşlara teklif götüreceğiz” diyerek olayı sadece aday adayı olan isimlerle sınırlandırdı.

Erkan Kandemir’in bu davanın çilesini ve zahmetini çekmiş insanlara davet götürme diye bir derdi olmadığı gibi bu özellikleri taşıyan fedakâr isimlerden görüş alma diye de bir gailesi yok anlaşılan.

Kandemir, geçmişte birçok partiden vekil, belediye başkanı aday ve aday adayı olmuş isimlere, parası bol olup da her seçimde arz-ı endam eden isimlere ya da geçmişte görev verildiği halde hiçbir başarı sağlayamamış isimlere teklif götürerek o ilin Ömer’ini bulacağına inanmış.

Sayın Kandemir şunu iyi bilmeli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz ettiği özelliklere sahip Ömerler asla bahsedilen insan kaynağı havuzuna girmezler. Girmezler çünkü böylesi temiz insanlar o havuzda boğulacağını bilirler. Onlar temiz kalmak adına o havuza girmediler ve bu tavırlarıyla Ömer’den esintileri hala taşımayı başardılar.

Anlaşılan Erkan Kandemir gibi teşkilat başkanları olduğu sürece Ömer söylemi de geçmişteki gibi sadece laftan ibaret kalacak ve mukadder erime kaçınılmaz olacak. Ama emin olun ki, o gün geldiğinde yıldızı parlayacak partilere ilk kaçacak isimler de bunlar olacak…