ÖLÜM VAR HACI!…

ÖLÜM VAR HACI!…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyanın geyiğiydi başlıktaki ifade. Genelde haksızlığa uğrayanların haksızlık yapanlara bir sitemi olarak ifade edilirdi bu kelimeler. Ölüm gerçeği koronavirüs sürecinde daha bir yakın oldu hepimize. Birçok ünlüyü ve tanıdıklarımız bu hastalığa kurban verdik. Oysa bugüne kadar bu kadar ensemizde hissetmemiştik ölümün soğuk nefesini.

Ölüm hep vardı ancak bugüne kadar çok uzaktı sanki bize. İnsanlar adeta bu düşünceyle yaşamını kıymetini bilmiyorlardı. Artık yaşamla ölüm arasındaki sınır, pamuk ipliğine bağlandı. Her an kopabilir, her an film bitebilir gibi…

Birisinden bir virüs, bir hastalık kapabilirsin. Aslında vücudun bir yerinde bir hastalık da belirebilir. Bunlar insanların bütün yaşadıklarını ortadan kaldıracak ve bütün planlarını da altüst edecek. Artık planlar değişecek. Zira insanlar ölümün nefesini enselerinde hissetmenin ne demek olduğunu anlayacaklar. Ve insanlar, dünyalıklarını çoğaltma ve güzel anılar biriktirmekten uzaklaşacak hatta kaçacaklar.

Şimdi yeni trend ramazanın ruhuyla da orantılı manevi yoğun ve öteki hayata hazırlık yapma. Eskiden epey uzak gördüğümüz ölüm bir adım ötede olabilir çünkü. Bir markette ya da araçta kapacağınız bir virüs akıbetimizi merhum Ömer Döngeloğlu gibi kılabilir.

İnşallah bu düşünceler  devam eder ve hızla akan dünyalık yaşam ve kazanımlarımız biraz yavaşlar ve uhrevi birikimlerimize yoğunlaşırız. Çünkü bu virüsle olmasa da belki birkaç yıl sonra. Ama mutlaka..