ÖLÜM KAVŞAĞI

Nisa Yılmaz/ Özel Haber: Cumhuriyet Mahallesi Yeşilkent sitesi cami üstündeki kavşakta, kazaların gün geçtikçe artması vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

 ÖLÜM KAVŞAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi’nin geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği, “KAZALAR KAVŞAĞI” haberinden sonra her hangi bir çalışmanın yapılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Merkez Cumhuriyet Mahallesi Yeşilkent Sitesi cami üstünde bulunan kavşakta yoğunluk ve gerekli düzenlemelerin yapılmamasından dolayı her gün trafik kazası meydana geliyor.

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz  “KAZALAR KAVŞAĞI” başlıklı haberimiz ile Merkez Cumhuriyet Mahallesi Yeşilkent sitesi cami üstünde bulunan kavşakta, aşırı yoğunluktan ve kavşakta gerekli  düzenlemenin yapılmaması nedeniyle, devamlı maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların meydana geldiğini ifade etmiştik.

SÜRÜCÜLER SİNYALİZASYONA TAKILMAMAK İÇİN KAVŞAĞI KULLANIYOR

Eski TOKİ ve diğer sitelerin güzergahında bulunan  kavşağın, aşırı yoğunluktan ve kavşakta gerekli  düzenlemenin yapılmaması nedeniyle, devamlı maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların meydana gelmesinden dolayı, mahallesi sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Keban yolu ve eski TOKİ’lere ayrılan ana kavşağa sinyalizasyon yapılmasından dolayı sürücülerin kırmızı ışığa  takılmamak için Yeşilkent sitesi ile cami arasındaki yolu kullandığı, mahalle içindeki bu rampa yolda da aşırı hız yaptıkları ve yolda herhangi bir kasis  ve sinyalizasyon olmadığı için kazalar meydana geldiği belirtildi.

YİNE KAZA OLDU

Geçtiğimiz dönemlerde oldukça fazla kazaların meydana geldiği kavşakta, yine yaralanmalı bir trafik kazası meydana geldi.

Konu ile ilgili mahalle sakinlerinin yaptığı açıklamada,’’Bu kavşakta her gün kazalar meydana geliyor. Yeşilkent cami üstündeki istinat duvarının dar olması  ve ağaçların görüş alanını kapatmasından  dolayı  yayalar kavşak içerisinde kalarak hayati tehlikeye maruz kalıyorlar. Bu konuyu defalarca yetkililere iletmemize rağmen henüz bir çözüm bulunamadı.” dedi.

KEBAN YOLU TOKİ KAVŞAĞINI SÜRÜCÜLERİN KULLANMASI GEREKİYOR

Eski TOKİ ve diğer sitelerin güzergâhında bulunan  kavşağın, aşırı yoğunluktan ve kavşakta gerekli düzenlemenin yapılmamasından dolayı  sürücülerin oldukça fazla kullanması nedeniyle hem mahalle sakinleri hem de sürücülerin hayatları tehlike altına girerken, mahalle sakinleri araçların Keban yolu TOKİ kavşağı yolunu kullanmaları gerektiğini ifade ediyor.

O BÖLGEDE ANAOKULU VAR

Kazaların meydana geldiği bölge de öğrencilerin bulunduğu bir okulda yer alıyor. Özellikle okul dağılış saatlerinde oldukça yoğunluğun meydana geldiği bölgede, mutlaka yetkililerin denetimlerini artırması ve gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.

ARTIK KAZA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Artık kazaları görmek istemiyoruz. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Her gün bir gürültüyle uyanıyoruz.Bu kazaların çoğu yaralanmalı ve maddi hasarlıdır.Bu kavşak noktasına düzenleme yapılmasını ayrıca kaldırım yapılmasını istiyoruz. Sinyalizasyon, kasis ve güvenlik takibi içinde MOBESE kamerası takılırsa rahat edeceğiz. Yetkililere bu konuyu iletmiştik. Denetimlerinde artırılması gerekiyor. Çocuklarımızın kaza geçirmesinden korkuyoruz.” dedi.