OKUL VE CAMİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Elazığ'da 4'üncü yılına giren Okul & Cami Buluşmaları Projesi öğrencileri cami ve din gönüllüleriyle buluşturmaya devam ediyor.

OKUL VE CAMİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu çerçevede gayretli çalışmaları ile dikkat çeken Karşıyaka Gültepe Mahallesi İmam Şafii Camii İmam Hatibi Abdullah Ergün, bölgesinde bulunan Çatalçeşme İMKB Ortaokulu, Şehit Fevzi Katar İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Şehit Nadir Ozan İlkokulu ve Molla Bahri İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini sık sık camisinde ağırlıyor.

Projenin önemine dikkat çeken İmam-Hatip Abdullah Ergün, izin günleri dışında öğrencilerle yakından ilgilendiğini belirterek, camiye gelen öğrencilere dini bilgileri öğretmenin yanı sıra okul derslerini birlikte çalışma imkânı sağladıklarını ifade etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmalarda çeşitli ikramlar yaptıklarını, cemaat ile çocukların tanışmasına ve aralarında bağ kurulmasına da vesile olduklarını belirten Ergün; “Elazığ İl Müftülüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolün amaçlarından olan öğrencileri kötü alışkanlıklardan ve akımlardan korumak için gayret ediyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim dersleri sonunda hafızlığa yönlendirdiği öğrencilerin yanı sıra hafız olan öğrencilerin de derslerini dinlediğini belirten Abdullah Ergün, Milli ve manevi değerlere sahip bir nesil yetişmesi için Peygamber Efendimiz’in yaptığı gibi cami merkezli bir eğitimin önemli olduğunun altını çizdi.

İmam-Hatip Abdullah Ergün, ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından öğrencilerine daima başarılı bir meslek sahibi olmalarının yanında; güzel ahlak sahibi, Milli-Manevi değerlerle donanmış, vatan ve millet sevgisi ile dolu fertler olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu belirtti.