OKUL VAR, YURT YOK

Baskil Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıran öğrenciler, yurt olmadığı için zor günler geçiriyor.Bu yıl yaklaşık 150 öğrencinin eğitim göreceği belirtilen yüksekokulda yurt sorunu çözülmezse, öğrencilerin bir çoğu zamanın büyük bir bölümünü yollarda geçirecek...

OKUL VAR, YURT YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Erkan BAY/Elazığ’ın  önemli ilçelerinden biri olan Baskil’de eğitime başlayacak olan Baskil Meslek Yüksekokulu ile ilgili  yurt sorununun çözülemediği belirtildi.

EN YÜKSEK TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

75 bin metrekare arazi üzerine yapılan ve   yaklaşık 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Baskil Meslek Yüksekokulu modern bir yapıya sahip. Yüksekokulu  yeni binasında 10 derslik, 3 laboratuvar, 1 kütüphane, 1 konferans salonu, 1 toplantı odası, 20 öğretim elemanı ofisi, kantin ve kafeteryası ile öğrencilere eğitim ve öğretim verecek.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ BELEDİYE TARAFINDAN YAPILIYOR

Modern bir kampüs planlanması ile  yapılan Meslek Yüksekokulu’nun çevre düzenlemesi Baskil Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca yüksekokulu arazisi üzerine sera ve fidan yetiştirme alanları oluşturuluyor. Ayrıca, öğrencilerin kampüs alanı içerisinde boş vakitlerini değerlendireceği sosyal imkânlar için de çalışmalar devam ediyor.

YURT SORUNU SIKINTI YARATIYOR

Baskil ilçesinde son derece modern yapılan Baskil Meslek Yüksekokulun da eğitim görecek öğrenciler için kalacakları yurt sorunu yaşanıyor. Yaklaşık 150 öğrencinin eğitim göreceği Yüksekokulda yurt olmadığı için öğrencilerin bir çoğu Elazığ-Baskil arası geliş ve gidiş yapacak. Özellikle yurt olmamasından dolayı öğrenciler zorlanırken, Baskil esnafı da öğrencilerin kalmamasından dolayı zarar edecek.

YURT YAPILMASI İÇİN 250 ÖĞRENCİ ŞARTI VAR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,“Baskil’de bir yurt sorunu var. Devletimizin bir yurt yapması gerekiyor. Biz başvurumuzu yaptık. Bize 250 öğrenci şartı var dediler.Şuan 150 öğrencisi var yüksekokulun. Bundan dolayı sıkıntı yaşanıyor.” dedi.

BAŞKAN AKMURAT:“ESKİ BELEDİYE BİNASINI YURDA ÇEVİREBİLİRİZ”

Başkan Akmurat,“Bu mevzuatı aşmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Bu yıla yetişmez. Yatırım programına alınması lazım. Yerin belirlenmesi lazım. Belediye olarak biz elimizi taşın altına koyduk. Pazartesi günü kaymakam bey ile görüşeceğiz. Belki bizim taşındığımız eski belediye binası var. Orayı belki geçici bir yurda çevirebiliriz diye bir teklifte bulunacam.Mecburen bu sorunu çözmemiz gerekiyor.” dedi.

İhsan Akmurat,“ Eski belediye binamız eski bir bina.Depreme dayanıklı bir bina da değil. Bütün şartları zorlayacağız. İlçemiz için önemli bir konu.” şeklinde ifade etti.

VATANDAŞLAR SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR

Baskil ilçesinde yaşanan yurt sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar,“ Baskil’de yurt sorunu çözülürse öğrenciler rahat eder. Özellikle ilçede bulunan esnafların da işlerinde bir yoğunluk meydana gelir. Siyasilerimizin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor.” diye ifade etti.