Okul Müdürleri Temiz Okul Projesi Kapsamında Bilgilendirildi

Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de büyük ölçüde etkileyen Covid-19 salgınının kişisel ve kurumsal alışkanlıkların  değiştirmesinin ardından, bu değişimi doğru yönetebilmek adına 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kapalı olan okulların  daha temiz ve sağlıklı açılması, çocukların  eğitim hizmetini sürdürebilmesi için Bakanlık  ile Türk Standartları Enstitüsü arasında eğitimde sağlık ve hijyen standartlarını yükseltecek bir protokol imzalandı.

Okul Müdürleri Temiz Okul Projesi Kapsamında Bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Klavuzu” ve Temiz Okul Projesi kapsamında okullar da  ne tür çalışmalar yapılacağı ile ilgili olarak tüm okul müdürlerine  eğitimler veriliyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği birimi  tarafından yürütülen çalışma kapsamında  il merkezinde görev yapan tüm okul yöneticileri 2 gurup halinde hizmet içi eğitime alındı.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yapılan toplantıda çocukların  sağlığının her şeyden değerli olduğunu ifade ederek;“Bakanlığımız ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan kılavuz kapsamında okullar eğitim öğretime açılmadan önce el birliğiyle gerekli tüm çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kılavuzda belirlenen kurallar çerçevesinde hijyen ve enfeksiyon alanında uzmanlaşmış olan personelimiz tarafından tüm okullarımızda denetimler gerçekleştirilecektir.

Denetim ekiplerimiz gittikleri her okulda tepeden tırnağa bir kontrol gerçekleştirecek, kılavuzun gereklerinin yerine getirilip getirmediğini denetleyecektir.

Ayrıca okullarımız Temiz Okul projesi kapsamında yaptıkları tüm çalışmaları Bakanlığımız tarafından açılan modüle işleyeceklerdir. Modüle işlenen veriler yine İş Sağlığı ve Güvenli Uzmanlarımız ile Sağlık Birimi Uzmanlarımız tarafından kontrol edilecektir.

Unutmamamız gerekiyor ki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı ve temiz eğitim ortamlarında eğitim görmeleri, enfeksiyondan korunmaları bizim yapacağımız çalışmalarla mümkün olacaktır” dedi.