OKUL MU OLACAK?

Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının ne olacağı konusu uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Hakimiyet Gazetesi'nin aldığı bilgiye göre, Elazığ'da 110 yıldır eğitim veren Elazığ Mehmet Akif Ersoy Anadolu  Lisesi'nin , Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınması için gerekli girişimler hızlandırıldı.  

OKUL MU OLACAK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanmış ve kamuoyu tarafından kapatılan hastanenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor olmuştu.

 

GEREKLİ ONAYLAR ALINDI MI?

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası’nın  okul olarak hizmet vermesi için gerekli girişimler başlamış ve devir edilmesi için onay beklendiği ifade edilmişti.

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI O SORUNU DA ÇÖZDÜ

Ankara'da AK Parti'nin 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın Elazığ Belediyesine devredilmesi yönünde söz almasının yanında,Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınması gündeme gelen  Mehmet Akif Ersoy  Anadolu Lisesinin arsasının da Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark olması için gerekli onayı alınmıştı.

 

110 YILDIR EĞİTİM VEREN OKUL YENİ BİNASINDA HİZMET VERECEK

Uzun zamandır gündemi meşgul eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının okul olup olmayacağı konusu da netliğe kavuşmuş oldu.  1909 yılında  Darülmuallimin adıyla hizmete açılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi, önümüzdeki yıl büyük bir ihtimal ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınacak ve eğitimine o bina da devam edecek.

 

MODERN BİR OKUL OLARAK HİZMET VERİYOR

Halen dokuzu eski binada olmak üzere, toplam yirmi dört derslik, üç laboratuar, bir kütüphane, bir spor salonu, dokuz idare odası, iki rehberlik eğitim odası, bir bilgi teknolojisi sınıfı ile eğitim öğretime devam ediyor. Bütün sınıflarda projeksiyon sistemi bulunup, kablosuz internet erişimi sağlanıyor.

 

ESNAFLAR BİRAZ OLSUN RAHATLAYACAK

Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin civarında bulunan esnaflar zor durumda kalmış ve iş yapamadıklarını ifade etmişti.

Uzun süre gündemi meşgul eden bu sorun nedeniyle bir çok esnaf iş yerini kapatmış ve imza kampanyası düzenlenmişti.Alınan karar neticesinde kapanan hastanenin, okul olarak hizmet vermesinin ardından bina etrafında bulunan esnafların sorunları bir nebze de olsa çözülecek ve eski hareketli günlerine dönecek.

Kapatılan binanın okul olarak hizmet vermesinin ardından Hastane Caddesi olarak bilinen yerin tekrar eski günlerine döneceği ve esnafların tekrardan rahat bir nefes alacağı ifade ediliyor.