Oğuzhan Demir'in stadyum isyanı!

MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir 2011 yılından itibaren her seçim döneminde oy devşirmek amacıyla kullanılan yeni stadyum konusunun artık net olarak açıklığa kavuşturulmasını istedi

Oğuzhan Demir'in stadyum isyanı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir bir basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz gün Kuzey Kale Arkası Tribünü yıkılan Elazığ Atatürk Stadyumu konusunda önemli açıklamalarda bulundu

Dün saat 13.30’da MHP İl Binası’nda yapılan basın toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri katıldılar.

Birçok ilde yeni stadyumlar faaliyetlerine başlamasına rağmen, verilen birçok sözlere rağmen Elazığ Atatürk Stadyumu’nun akıbetinin ne olacağı belirsizliğini korduğunu dile getiren Demir Kuzey Kale Arkası Tribününün yıkılmasına rağmen akıllardaki tereddütlerin son bulmadığına dikkat çekti.

Elazığ Atatürk Stadyumu ile 6 maddelik soru soran Başkan Oğuzhan Demir 2011 yılından itibaren her seçim döneminde oy devşirmek amacıyla kullanılan yeni stadyum konusunun artık net olarak açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Başkan Demir’in açıklamaları şöyle;

“Değerli misafirlerimiz, kıymetli dava arkadaşlarımız ve basınımızın güzide temsilcileri, toplantımıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. İlimize yapılması düşünülen yeni stadyum konusu, ilk kez 18 Mayıs 2011 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR tarafından dillendirilmiştir. Daha sonra Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 kez Başbakanlık 1 kez de Cumhurbaşkanlığı dönemi olmak üzere 3 kez Elazığ halkına stadyum yapılacağı sözünü vermiştir. Şöyle ki; 20 Ekim 2012 tarihinde Havalimanı Açılış töreninde, 6 Mart 2014 tarihinde Mahalli İdareler Seçimi için Elazığ mitinginde ve son olarak da 18 Şubat 2017 tarihinde Anayasa Değişiklik Referandumu için yapılan Elazığ mitinginde bizzat kendi ağzından siz saygıdeğer Elazığlı hemşerilerimize bizzat kendisi söz vermiştir. Bunun yanı sıra yine dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun ve bu süreçte görev yapan Gençlik ve Spor Bakanları Suat KILIÇ ile Akif Çağatay Kılıç’ın da Elazığ’a yapılacak olan yeni stadyum konusunda çeşitli defalar kesin beyanatlar vermişlerdir. Öte yandan 2011 yılından buyana Elazığ AKP Milletvekillerinin tamamı da aynı şekilde kesin söylemlerle sözler verilmiştir. Bu süre içerisinde birçok ilde bizden daha sonra yapılacağı ilan edilen veya söz verilen stadyumlar faaliyete geçirilmiş veya geçirilmek üzereyken, Elazığ Atatürk Stadyumu’nun akıbeti belirsizliğini neden korumaktadır.”

“AKILLARDA BAZI TEREDDÜTLER OLUŞMUŞTUR”

“14 Nisan 2017 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’ın ilk kazmayı vurduğu ve sonrasında da koltuk sökme işleminin başladığı Atatürk Sadyumu’nda, 9 Ekim tarihi itibariyle kuzey kale arkası tribünü yıkılmasına rağmen, ilimiz kamuoyunda halen yeni stadyum yapılması konusu inandırıcı olamamış ve akıllarda bazı tereddütler oluşmuştur. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, yılan hikayesine dönen yeni stadyum konusundaki belirsizliklerin bir an önce ortadan kaldırılması için, aşağıdaki sorularımıza kamuoyu adına cevap verilmesini istiyoruz.

1-Yıkım projesinin mesulü ve yüklenicisi kimdir?

2-Stadyumun yıkım işi neden Valilik kanalıyla yapılmaktadır?

3-Stadyum yapım Projesi onaylanmış mıdır, ihalesi yapılmış mıdır?

4-Yapım projesinin mesulü ve yüklenicisi kimdir?

5- Proje için ödenek ayrılmış mıdır ayrılmış ise proje bedeli ne kadardır?

6- İşin başlangıç ve bitiş tarihleri açıklanmadığı halde, yıkım işi neden alel acele başlatılmıştır?

İlimiz kamuoyu adına, 2011 yılından itibaren her seçim döneminde oy devşirmek amacıyla kullanılan yeni stadyum konusunun artık net olarak açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Sözlerime son verirken, saygıdeğer Elazığlı hemşehrilerimiz ve salonda bulunan misafirlerimize saygı ve muhabbetlerimi sunup Allah’a emanet ediyorum.”