ÖĞRETİM ÜYESİ EKSİĞİMİZ VAR

Erol KARA/ Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, 'Bizim buradaki diş hekimliği faaliyetimiz uzman düzeyinde olduğundan dolayı, halkın ciddi bir talebi söz konusu'' diye konuştu.

ÖĞRETİM ÜYESİ EKSİĞİMİZ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

F.Ü. Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

ORTODONTİ BİLİM DALINDA ÖĞRETİM ÜYESİ EKSİĞİMİZ VAR

Fiziki mekân sıkıntısından dolayı şu an yüzde 40 oranında hizmet verdiklerini söyleyen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Fiziki mekan sıkıntısı giderilirse, yıllık ortalama 50 binin üzerinde hastaya hizmet vereceğiz” dedi.

Doğan, “2017 Yılında hizmete başladık. Şimdi bir yıllık süreç doldu şimdiye kadar bizde tedavi gören hasta sayısı 23 bin civarında. Bu hastaların yaklaşık 18 binin tedavisi bitti. Geriye kalan 5 bin hastamız ise, sırasını beklemekte veya tedavileri halen devam etmekte olan hastalar. 8 Ana bilim dalanın 7’sinde öğretim üyesi bulunuyor. Sadece Ortodonti bilim dalında öğretim üyesi eksiğimiz var. Şu an en güçlü olduğumuz bilim dalı, Protez. Aciller açısından baktığımız zaman, hiçbir acil hastamızın sıkıntısı yok. Sadece estetik diş hekimliği açısından biraz sıkıntımız var.” dedi.

ACİL FİZİKİ MEKANA İHTİYAÇ VAR

Yetersiz fiziki mekândan dolayı hastalarımıza yüzde 45 oranında hizmet verebiliyoruz diyen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Şu an 44 ünite ile hizmet veriyoruz. Gelecek yıl dekanlık katını kliniğe dönüştürerek, 30 üniteden 74 üniteye çıkmayı düşünüyoruz. 2018 yılının sonuna doğru Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin yeni yapılanma süreci açısından yaklaşık 20-25 bin metrekare kapalı bir alanda hizmet verebilmesi için, fiziki mekân arayışlarımız devam ediyor. Eğer bunu bakanlar kurulundan geçirirsek, gerekli bütçeyi alırsak, 2018 sonu veya 2019 başlarında Diş Hekimliği Fakültesi yeni hizmet binasının açılmasıyla 2 yıl içinde hiçbir sorun olmadan bütün halkımızın yüzde 100’üne hizmet verebilecek kapasiteye gelmeyi düşünüyoruz.’’ dedi.

ACİL OLAN HİÇ BİR VAKAMIZI GERİ ÇEVİRMİYORUZ

Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Yapımı düşünülen hastane, şu an hizmet verdiğimiz binanın yanında bulunan ve Milli Eğitime verdiğimiz arazi üzerinde yapılması veya Malatya yolu üzerinde ki kampüs içinde olabilir. Şu an Yapımı düşünülen hastanenin mimarı çalışmaları devam etmekte. İstediğimiz fiziki mekâna kavuşur hekimlerimizin sıkıntılarını giderirsek, günde 500 hastaya bakmayı düşünüyoruz. Bu da yılda 50 bin hasta demektir. Bize sadece Elazığ gelmiyor, Bingöl, Muş, Tunceli illerinden de hasta geliyor. Diş hekimliği açısından baktığımızda bu sorunlar sadece bizde değil. Eski olmasına rağmen Malatya’da bile 5 bin 700 Kişi bekliyor tedavi için. Ayrıca estetik diş açısından Türkiye’de büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Cerrahi de hiçbir sıkıntımız yok. Protez de sıkıntımız yok. Her cerrahi hastamızı alıyoruz. Çocuk diş hekimliği açısından acil olan hiç bir vakamızı geri çevirmiyoruz.” dedi.

ÜNİVERSİTEYE OLAN GÜVENDEN DOLAYI CİDDİ BİR TALEP VAR

Doğan, “Ben bu kadar gelişeceğimizi tahmin ediyordum. Çünkü Elazığ’da ciddi bir talep var. Diyarbakır ve Malatya illerine gitmenin azalmasından dolayı ciddi bir talep var. Ancak şu an bu talebin yüzde 40’ına hizmet verebiliyoruz. Yaklaşık 3 yıl içinde 50 binin üzerinde hastaya bakacağız inşallah. Bu talep halkın üniversiteye olan güveninden dolayı ciddi bir talep yaşanıyor. Bizim burada ki diş hekimliği faaliyetimiz uzman düzeyinde olduğundan dolayı, halkın ciddi bir talebi söz konusu.” şeklinde konuştu.