Öğrencilerin Hazırladığı 155 Eser Sergilendi

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrencilerin temel tasarım çalışmaları sergilendi... Resim-iş öğretmenliği 1. Sınıf B grubu temel tasarım öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmalar sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi de öğrenciler tarafından hazırlanan 155 adet eser sergilendi.

Öğrencilerin Hazırladığı 155 Eser Sergilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci katılımcılara sergi hakkında bilgi verdi. Keçeci yaptığı açıklamada ''Çalışmalarımız  iki boyutlu ve üç boyutlu çizimler halinde. Plastilin malzemesini kullanıyoruz, hiç bozulmayan kolaylıkla şekil değiştirebilen bir malzeme. Özellikle heykeltraşların kullandığı malzeme biz o malzemeyi kullandık. Daha sonra kağıttan katlamalar yaparak üç boyutlu nesneler yaptık. Üç boyutlu nesnelerle de tasarımlar yaptık. Son olarak da kuklalar yaptık. Sanayiden değişik ahşap parçalarını aldık keserek törpüleyerek şekiller vererek oynatılır vaziyette kuklalara dönüştürdük. Ve bu tasarımları ilk defa sanatla tanışan öğrencilerimiz yaptı'' dedi.

Rüçhan Keçeci: ''Neyin nasıl olacağını öğrencilerimizin aklına yerleştiriyoruz böylece tasarımlar güçlü olarak ortaya çıkıyor. Bu anlamda buradaki bütün bölüm hocaları olarak gerçekten çok çalışıyoruz. Biz çoğu üniversiteden farklıyız. Biraz daha usta- çırak veya anne- baba gibi davranıyoruz. Çocuklarımız da çok saygılı ve bu da çalışmalarına yansıyor.

Çocuklarımız şimdi ana sanat seçecekler. Bizde şu anda heykel bölümü yok ileride ki dönemlerde açılacak ya grafik seçecekler ya da resim seçecekler. Yaptığımız  çalışmalar onları yönlendiriyor. Şu anda seramik bölümünü aktif hale getirdik. Heykelle desteklemeye çalışacağız diyerek sözlerine şöyle devam etti;

Üç boyutlu plastilin dediğimiz farklı bir malzemeyi kullanarak bir yerde heykele bir adım attık. Ahşaptan üç boyutlu kuklalarımız var. Her bir öğrencimiz kendine özgü kuklalar yaptı. Kukla tasarımlarını gelecek dönemlerde Fakültemizin farklı bölümleriyle işbirliği içerisinde olup bir proje gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kısmet olursa Çocuk Esirgeme Kurumlarına, uzak okullara gidip kukla gösterileri yapacağız.