OCAĞA DÖNÜŞ

OCAĞA DÖNÜŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde; hukuk,  siyaset, STK ve iş dünyasının başarılı isimlerinden olan Av. İbrahim Gök, siyasetin parlayan, halka umut ve güven veren yeni siyasi partisi olan, Fatih Erbakan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi’ne katıldı.

Geçmişte, Hukukçular Derneği kurucu başkanlığını yapan, başta Milli Gençlik Vakfı, İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti olmak üzere birçok STK’da başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan, Refah Partisi yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan, Ak Parti’nin kurulmasının ardından bu partiden milletvekilliği ve belediye başkan aday adayı olan Av. İbrahim Gök’ün parti rozetini, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan takmış.

 Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı ise bu geçişi şu cümlelere kamuoyuna duyurdu:

“Elazığ’da milli görüş için dava ödemiş olan İbrahim Gök’ün Yeniden Refah Partisine ve diğer bir tabirle "Baba Ocağına" geri dönüşü teşkilatımıza güç katmış ve motive etmiştir. Yeniden Refah Partisi halkımızın derdine çare olabilecek bilgi, birikim ve liyakatte olan kadroların iş başına getirilmesi için her geçen gün güçlenerek büyümektedir”

İbrahim Gök’ün YRP’ye geçmesini, anketlerde oy oranı çok düşük olan bir partiye geçmek gibi yorumlamak çok yanlış ve eksik olur. Yeni seçim ve ittifak sisteminde oy oranı binde bir olan bir partinin bile belirleyici özelliği var. Yeni sistemde yüzde 50 artı bir oy ile seçimi kazanabilir ya da bir eksikle kaybedebilirsiniz.

Ve yine seçim öncesi muhtemelen yeniden şekillenecek ittifak sisteminde Ak parti, MHP ve BBP’nin yanına YRP’nin eklenme ihtimali çok yüksek ve hatta kesin. Fatih Erbakan, Saadetin aksine makul ve seviyeli muhalefet yapıyor. Buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurmadan önce de bugün de Fatih Erbakan’a özel bir önem ve değer veriyor.

Muhtemel bir ittifakta YRP’ye güçlü olduğu ve tabanının sabitkadem kaldığı illerde, Millet ittifakı üyeleri CHP’nin Saadet Partisine yaptığı örnekte olduğu gibi Ak Parti de YRP’ye 3 ya da 5 milletvekili kontenjan verecek.

Peki, sizce Ak Partinin YRP’ye kontenjan verip seçilecek yerlerden bu partiden isimleri aday göstereceği iller hangisi olur? Konya birinci sırada yer alır, bunda şüphemiz yok. Elazığ listede yer alır mı bu kontenjan uygulamasında, cevap merhum başbakan ve milli görüş lideri Prof. Dr. Erbakan’dan gelsin: “Elazığ, milli görüşün hünkâr mahfilidir.” Bilmem anlatabildik mi?