NİYE TOPLANTI YAPILDI ?

Erkan BAY/Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz gün Elazığ'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunmuş  ve AK Parti Merkez İlçe Kongresine katılmıştı.

NİYE TOPLANTI YAPILDI ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım’ın Elazığ’daki Sivil Toplum kuruluşları ile yaptığı toplantıyı organize eden AK Parti il Teşkilatının, STK Başkanlarına söz vermemesi kafaları karıştırdı.

TOPLANTI DÜZENLENMİŞTİ

Ak Parti Merkez İlçe Kongresine katıldıktan sonra özel bir salonda Elazığ’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile bir toplantı düzenlemişti. Düzenlenen toplantı yoğun bir katılım ile gerçekleşmiş ve bazı STK Başkanları bile salona giremeyerek kendilerine yer bulamamıştı.

STK BAŞKANLARINA SÖZ VERİLMEDİ

Ak Parti İl Teşkilatının  öncülüğünde düzenlenen toplantı da göze çarpan en büyük ayrıntı ise salonda bulunan STK Başkanlarına söz verilmemesiydi. İlimiz için büyük önem arz eden ve Başbakan Binali Yıldırım’ın   ziyareti ile STK’ların ve iş dünyasının heyecanlanmasına rağmen,temsilcilerin Elazığ ile ilgili fikirlerini beyan edememeden toplantının bitmesi üzüntü yarattı.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın Elazığ ziyareti iş dünyasını heyecanlandırmışken ve bazı STK’ların hummalı bir çalışma yaparak Elazığ’ın beklentilerini iletmek için çabalamışken düzenlenen toplantı da  Başbakan Binali Yıldırım’ın  genel ülke değerlendirmesi ve Elazığ’a yapılan çalışmaları özetlemesiyle sona ermese hayal kırıklığı yarattı.

ELAZIĞ’IN SORUNLARI YİNE ASKIDA KALDI

Organizasyonu yapan Ak Parti İl Teşkilatının  STK’lar adına belirlenecek bir sözcüye en azından tespit edilen beklentileri dile getirme fırsatı vermesi gerekirken hiçbir temsilcinin konuşma fırsatı bulamaması Elazığ’ın sorunlarının yine askıda kaldığını gösterdi.

BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMAMIŞTIR

Yaşanan bu olumsuzluktan dolayı rahatsızlığını dile getiren ETSO Başkanı İdris Alan,’’ “İlimiz için büyük önem arz eden Sayın Başbakanımızın ziyareti STK’lar ve iş dünyasının beklentilerini karşılamamıştır” dedi.

AK PARTİ İLE TEŞKİLATI BİR SÖZCÜ BELİRLEMESİ GEREKİRDİ

Başkan Alan,’’Organizasyonu yapan Ak Parti il teşkilatının  STK’lar adına belirlenecek bir sözcüye en azından tespit edilen beklentileri dile getirme fırsatı vermesi bugün bu konular yerine daha farklı değerlendirmeler yapmamıza vesile olacaktı. Maalesef büyük umut ve heyecanla beklenen program iş dünyası ve STK’lar adına hüsranla sonuçlanmıştır.’’diye ifade etti.

STK’LAR BAŞBAKAN YILDIRIM’A DOSYA VERMENİN TELAŞINA DÜŞTÜLER

Başkan Alan açıklamasında,“İş dünyamız ve STK temsilcilerimiz yaklaşık bir haftadan beri bekledikleri ana kavuşmanın heyecanı içerisinde Sayın Başbakanımıza sözlü olarak hazırlamış oldukları beklentilerini dile getirmek için söz verilmesini beklerken program Sayın Valimizin teşekkür konuşması ve Sayın Başbakanımızın genel ülke değerlendirmesi ve Elazığ’a yapılan çalışmaları özetlemesiyle sona ermiş ve STK temsilcilerimiz bu kez ellerindeki dosyayı Sayın Başbakanımıza vermenin telaşına düşmüşlerdir.Organizasyonu yapan Ak Parti il teşkilatımızın STK’lar adına belirlenecek bir sözcüye en azından tespit edilen beklentileri dile getirme fırsatı vermesi bugün bu konular yerine daha farklı değerlendirmeler yapmamıza vesile olacaktı. Maalesef büyük umut ve heyecanla beklenen program iş dünyası ve STK’lar adına hüsranla sonuçlanmıştır.’’

MÜCADELEMİZ DEVAM ETMEKTEDİR

İş dünyasının temsilcisi olarak üyelerimiz bizden ısrarla Cazibe Merkezleri Programının akıbetini Sayın Başbakanımızın ‘Elazığ Teşviklerde 6. Bölgede yer almıştır’ ifadesinin açılımını merak ederek, sorular yöneltmektedirler. Sayın Başbakanımızla yemek esnasında kısa sohbetimizde Cazibe Merkezleri Programına müracaat eden firmaların akıbetini sorma fırsatı buldum. Kendilerinin ifadesiyle 10-15 gün içerisinde bir açıklama yapılacağı yönünde olmuştur. Teşviklerde 6. Bölge konusuna gelince, Resmi Gazete’de ve uygulamada Elazığ OSB’de yeni yapılacak yatırımlar ancak 6. Bölge desteklerinden istifade etmektedir.Odamız ve şahsımın yoğun gayretleriyle Elazığ’ın elde ettiği bu kazanımın yeterli olmadığını ve öncelikle OSB’lerdeki mevcut yatırımcıların da destek kapsamına alınması ve sektör ayrımı yapılmaksızın ilimizin tüm bölgelerinin 6. Bölge kapsamında değerlendirilmesi hususundaki mücadelemiz devam etmektedir.Tüm bunlarla birlikte Sayın Valimizin girişim ve gayretleriyle başta Dubaili işadamlarının yatırım kararı ve ilimizde çok yoğun bir istihdam sağlayacak olan dünya markası bir firmanın Elazığ’a getirilmesi noktasında yaşanan olumlu gelişmeler İlimizin geleceği adına son derece sevindirici gelişmeler olmuştur’’dedi.