NİJERYA ULUSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HEYETİ FIRAT ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Isa Ali Pantami ve beraberindeki heyet, Fırat Üniversitesini ziyaret etti.

NİJERYA ULUSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HEYETİ FIRAT ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri ile Fırat Teknokenti gezen heyet, burada öğretim üyelerinden çeşitli bilgiler aldılar.

Heyet daha sonra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret etti.

Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Isa Ali Pantami ziyaretle ilgili olarak, Fırat Üniversitesi Teknokent ile Adli Bilişim bölümlerini çok beğendiğini belirterek, Fırat Üniversitesinin eğitim kalitesini beğendiklerini söyledi.

Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü olarak Türkiye’deki başarılı Fırat Üniversitesi ile ikili anlaşma yapmak istediklerini belirten Isa Ali Pantami, “ İlk önce Ar-ge konusunda anlaşmak istiyoruz. Bu üniversitede çok güzel şeyler gördüm. Özellikle Teknokent ve Adli Bilişim Mühendisliği bölümünü çok beğendim. Gerçekten Nijeryalı öğrencilerimizin buraları görmesini istiyorum. Biz normalde Kanada, Amerika ve İngiltere’ye öğrenci gönderiyoruz. Bu sefer inşallah Türkiye’ye Fırat Üniversitesine öğrenci göndereceğiz.Misafirperverliği için tüm üniversite yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Nijerya heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Nijerya ile Master ve Doktora öğrencileri gönderme ve ortak projeler yürütme konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Isa Ali Pantami ve beraberibdekilere Fırat Üniversitesinin çeşitli hediyelerinden verdi.

Ziyarette, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Rektörlük Basın Yayın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir ile FÜYÖS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Asıf Yokuş hazır bulundu.