NİHAYET 'GELECEK'

NİHAYET 'GELECEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarına hız kesmeden devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun merakla beklenen partisinin adı nihayet belli oldu ve partinin kuruluş başvurusu yapıldı.

İsmi üzerinde yapılan bir yığın spekülasyonların ardından süreç nihayetlendi ve “Gelecek Partisi” ismi üzerinde karar kılındı.

Bizim Parti, Yaşam ve Adalet Partisi ve Huzur Partisi üzerinde bilinçlice yapılan ve yaptırılan tartışmalar kurulacak yeni parti üzerine dikkatleri çekmeyi başardı. Özellikle eski Ak Parti milletvekili şimdilerde Davutoğlu’nun hem sağ hem sol kolu Selçuk Özdağ’ın huzurlu kelimelerini tırnak içinde barındıran cümleleri bir ipucu olsa da Davutoğlu partinin ismini Gelecek Partisi olarak açıkladı.

Yeni kurulacak bir partinin kamuoyunda merakla beklenmesinin en pratik yolu ismi üzerinde spekülasyon yaptırmaktır. Kuruldu-kuruluyor, geldi-geliyor tartışmaları ile epey sıkılan kamuoyu bu kez de yaklaşık 10 günden beri ismi üzerinde yoğunlaştı. Bu süre içerisinde maksat da hasıl oldu ve yine kamuoyunda büyük bir merak uyandırma ile güzel bir PR çalışması yapılmış oldu.

Bu durum da Davutoğlu’nun uzman bir ekiple çalıştığını ortaya koyuyor. Partinin bugün resmi açılışı yapılacak ve Türk siyaseti yeni bir parti ile kucaklaşmış olacak. Bakalım Türk seçmeni de geçmişten beri tanıdığı ve bildiği Davutoğlu’na kucak açacak mı? Anketler çok zor diyor. Ama ittifak metodunda bile  bir oy oranının bile değeri var. Kaldı ki Davutoğlu kazanmak için değil kaybettirmek için siyaset sahnesine çıktığını her fırsatta ve farklı şekillerde ifade ediyor.

Peki, tutar mı bu siyaset? Umut fakirin azığıymış..