NEYSE NE!

NEYSE NE!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk siyasi hayatında en yeni partilerden biri olmasına rağmen, tartışmaların odağında olan ve her defasında bir proje partisi olarak kurulduğuna dair görüşleri çürütemediği gibi FETÖ bağlantıları belgeleriyle gündeme gelen bir parti konumundan çıkamayan İYİ Parti'nin HDP'nin de dâhil olduğu ittifak ortaklarıyla aynı masaya oturup anayasa taslağı hazırladığı iddiaları ile ilgili geçtiğimiz gün yeni bir gelişme daha yaşanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ortak yaptıkları basın açıklamasında  'Beraber anayasa yaptık meselesini birlikte reddedelim' demiş, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’ndan ise tam tersi ret yerine olayı kabul eder bir açıklama gelmesi Akşener’de şok etkisi yaratmıştı.

Ortak basın toplantısının ardından Akşener'in 'Anayasa iddialarını birlikte reddedelim' sözüne Karamollaoğlu 'Biz genel ilkeleri belirledik' karşılığını vermiş,  Akşener de Karamollaoğlu'nun sözlerini “O ayrı... O ayrı... Neyse ne” ifadeleriyle keserek salondan çıkması,  yeni soru işaretlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

Partideki FETÖ yapılanması ve HDP ile anayasa taslağı yazma iddialarını gündeme getirdiği için partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da yaşanan ilginç diyalogla ilgili "Temel Karamollaoğlu: O dönemde arkadaşlarımız Millet İttifakı'nın prensiplerini belirlemek amacıyla bir araya geldi. Adına ister prensip, ister ilke, isterse de çerçeve deyin. Oluşturulan metin, Kaboğlu'nun da dediği gibi anayasa çalışmasıdır. Karamollaoğlu da bunu doğrulamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi varın bu konuşmaları daha doğrusu itirafları siz değerlendirin. Allah’tan bu ittifakın Saadet Partisi gibi doğruyu söyleyen ve gerçeği saklamayan ilkeli ve dürüst bir ortağı var.

 Karamollaoğlu, yalanın günah olduğunu bildiği ve bunu kendisine yakıştırmamış olacak ki Meral Akşener’in “buyur sen de reddet” davetine “aslında biz görüşmüştük” itirafı, bu itiraf üzerine Akşener’in nezaketsiz bir üslupla Karamollaoğlu’nun sözlerini kesip “neyse ne” diyerek toplantıyı terk etmesi de gösteriyor ki Prof. Ümit Özdağ boş ve delilsiz konuşmuyor.

Bakalım bu mesele Ümit Özdağ’ın önümüzdeki günlerde yayınlayacağı yapılmadığı iddia edilen anayasa taslak çalışması notları ile nereye varacak ve İYİ Parti bir proje partisi olmadığını nasıl ispatlayacak?