NEREYE GİDECEĞİZ ?

Nisa Yılmaz/Elazığ'ın Maden ilçesinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Camikebir Mahallesi'nde heyelan riski nedeniyle 510 ev ve iş yerinin boşaltılmasına karar verilmişti

NEREYE GİDECEĞİZ ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hakimiyet Gazetesi,heyelan tehlikesi nedeniyle tahliye kararı verilen Maden ilçesi Camiikebir mahallesini ziyaret etti.Yaklaşık 3 bin kişin ikamet ettiği mahalle de  tahliye işlemleri başladı.Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Madenli vatandaşlar,’’Devletimizin kararına uyacağız.Sonuçta insan güvenliği için alınan bir karar.’’diye ifade etti.                                         .

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278’i konut ve 232’si iş yeri olmak üzere toplam 510 binanın tahliye işlemi başlatıldı.

ELAZIĞ VALİLİĞİ DUYURMUŞTU

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada,’’ T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlatılan Maden İlçemiz Camiikebir Mahallesindeki Aktif ve Olası Heyelan Alanlarının Jeolojik-Jeoteknik Değerlendirme Raporuna istinaden İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Maden ilçemizde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut ve 232 işyerinde bugün (26.04.2019) itibariyle tahliye işlemlerine başlanılmıştır.’’denilmişti.

ACİL TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN EV VE İŞ YERLERİ BOŞALTILDI

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Camikebir Mahallesi'nde, acil tahliye edilmesi gereken ev ve iş yerleri boşaltıldı. Aynı mahallede boşaltılma kararı verilen diğer yerlerin ise önümüzdeki hafta içerisinde boşaltılmaya başlanacağı öğrenildi.

 

BAZI KAMU BİNALARI TAHLİYE EDİLDİ

Karar kapsamında Maden Hükümet Konağı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası da tahliye edilirken, belediye lojmanları ve kamuya ait diğer binalarda da en kısa sürede çalışma yapılacağı belirtildi. Bu kurumların geçici olarak, ilçe merkezinde belirlenen binalarda hizmetlerine devam edeceği bildirildi.

HAKİMİYET GAZETESİ AFET BÖLGESİNDE

Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan  İlçe esnaflarından İlker Çağıran, kendi iş yeri için de tahliye kararı alındığını ifade etti.

Çağıran, "Heyelan nedeniyle birçok evde çatlaklar oluştu. Her gün ilçeye girmek için kullandığımız köprü tehlike saçıyor. İş yerim için de tahliye kararı alındı.Ben de ilerleyen zamanlarda iş yerimi boşaltacağım diye düşünüyorum.Bu heyelan doğal bir heyelan değil.’’dedi.

HEYELAN KÖPRÜ GİRİŞİNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Heyelan nedeniyle evlerini ve iş yerlerini tahliye etmeleri gerektiğini ifade eden Madenli Vatandaşlar,’’Bize tahliye edilecek diye söylendi.Ama henüz ne yapacağımızı bilmiyoruz.Heyelan mahallenin köprü girişinden itibaren başlıyor.Belediyenin olduğu bölüme kadar devam ediyor.Böyle bir durumlar karşılaştığımız için çok üzgünüz.’’diye konuştu.

NEREYE GİDECEĞİZ?

Madeni bırakıp gitmek istemediklerini belirten vatandaşlar,’’Evlerimiz ve iş yerlerimizi tahliye ettikten sonra nereye gideceğiz?.Bu konu da hiçbir bilgimiz yok.Bizler doğup büyüdüğümüz yerleri bırakmak istemiyoruz.Alınan karar bizlerin iyiliği için ama bizlerin nere de kalacağımızın da açıklanması gerekiyor.’’dedi.

 

DEVLETİMİZİN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ

Maden’de sadece ev ve iş yerleri değil,kamu binalarının da tahliye edildiğini söyleyen Madenli vatandaşlar,’’Hükümet konağı boşaltıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü boşaltıldı.Vatandaşların mağdur olmaması gerekiyor.Devletimiz böyle bir karar almıştır.Bizler de bu karara uyacağız.Ama bizlerin mağdur olmaması gerekiyor.’’dedi.

 

HAFTA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Alınan karar neticesinde Elazığ Valiliği tarafından ‘’Tahliye’’ süreci yakından takip edilecek.Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde ,tahliye kararı alınan mahalle de yaşayan vatandaşların mağdur edilmemesi için her türlü çalışma yapılacak.Vatandaşların  barınma yeri temini ve kira yardımını valilik koordine edecek.

 

KİRA YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Alınan tahliye kararının ardından Madenli vatandaşların  en çok merak ettiği konu ise kira yardımı.Tahliye den sonra taşınacakları yerler de kira yardımının yapılacağı açıklamasının ardından kira limitinin ne kadar olacağı ve hangi tarihe kadar devam edeceği de önümüzdeki hafta  açıklanması bekleniyor.Ayrıca tahliye’den sonra nere de ikamet edecekleri konusunda da açıklama yapılması bekleniyor.

 

DETAYLI BİLGİLER HAFTA İÇİ AÇIKLANABİLİR

Elazığ Valiliği tarafından önümüzdeki hafta daha detaylı açıklamanın yapılacağı ve tahliye edilen ev ve iş yeri sahiplerinin mağdur olmaması için yapılacak çalışmaların kamuoyuna açıklanması bekleniyor.Çeşitli dedikodulara ortam vermemek için,detaylı bilgilerin verileceği ve özellikle milletvekillerinin de bu konunun takipçisi olduğu belirtildi.

 

MİLLETVEKİLİ BULUT: ’’HİÇ KİMSE HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK’’

Konu ile ilgili AK Parti MKYK üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Milletvekili Bulut,’’Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından da konunun yakından  takip edildiğini ifade ederek hiç bir vatandaşın mağdur edilmeyecek. Maden ilçemizdeki heyelan riski ile ilgili İçişleri Bakanımız ve TOKİ Yöneticileri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde “Maden İlçemizde” heyelan riski bulunan 278'i konut, 232'si iş yeri olmak üzere 510 yapının tahliye edilmesine karar verildi.  Bu kararın alınma sürecini Sayın  valimiz yakından takip ettiler.Acilen alınması gereken bu karar da vatandaşımızın selahiyeti düşünülmüştür. Alınan karar sonucunda hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmeyeceğinin bilinmesini istiyorum.Bu karar ile birlikte hiç kimse hak kaybına uğramayacak. Olası felaket veya kayıpların önüne geçmek için aldığımız bu karar da önceliğimiz ilçemiz de yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği olmuştur.”dedi.