NEREYE BEYLER?

NEREYE BEYLER?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, “Deprem sonrası ilimizden farklı illere toplamda 88 bin 650 kişinin göç etmesi bekleniyor” dedi ya… Zaten bu bahane bulup bu şehirden göç etmek isteyen ve çoğunlukla da işadamı olan hemşerilerimiz harita üzerinden şehir bakmaya başladılar bile.

Yaşanan depremden sonra bu şehirden gitmek isteyenlere âcizane tavsiyemiz şudur ki Elazığ’dan daha güvenli olan il sayısı gerçekten çok az. Çünkü Elazığ’ın beklenen deprem senaryosu gerçekleşti. Tüm uzmanların özelliklede “Elazığ depremi geliyor” diye çırpınan ve hepimizi uyarmasına rağmen çok ciddiye almadığımız deprem uzmanı hemşerimiz Prof. Naci Görür’e göre Elazığ’da artık 100 yıl deprem yaşanmayacak.

Yeryüzünün milyonlarca yıllık depremsellik hareketlerini inceleyen uzmanların ortak görüşü bu olduğuna göre bu şehir en azından 100 yıl daha güvenli ve emin bir şehir.

Şimdi hemşerilerimize diyoruz ki, Eğer siz İstanbul’a gitme gibi bir karar verdiyseniz valla işiniz yaş. Hemşerimiz Prof. Naci Görür, hemen her gün büyük İstanbul depremi için uyarıyor. İstanbul’un dışında depremini bekleyen onlarca il var. Konya dışında her yer sıkıntılı ve tehlikeli. Siz en iyisi ki uzmanları dinleyin ve 100 yıl daha deprem olması beklenmeyen bu güzel şehirde kalın ve birlikte bu şehri kalkındıralım, geleceği birlikte kuralım.