NEFESLER TUTULDU

PARTİLER YARIN SAAT 17.00 İTİBARİ İLE MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİ YSK'YA TESLİM EDECEKLER. ELAZIĞ'DA EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU İSE AK PARTİ  LİSTESİNİN NASIL OLUŞACAĞI. ŞEHİRDEKİ BEKLENTİ 'İŞTE BU' DEDİRTECEK VE 5-0 YAPACAK BİR LİSTE…

NEFESLER TUTULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 24 Haziran seçimlerinin  en kritik süreçlerinden biri yarın  geçilmiş olacak. Partiler yarın  mesai saatlerine kadar milletvekili isim listelerini YSK’ya teslim etmek zorunda.

 MHP, CHP listelerini açıklarken Ak Parti ve İYİ Parti kesin listelerini yarın  netliğe kavuşturacak.

GİZLİLİK ÜST SEVİYE’DE

Listelerini çok büyük bir titizlikle oluşturan, temayül yoklamasının ardından oluşturulan komisyonlar marifetiyle tüm aday adaylarıyla mülakat gerçekleştiren Ak Parti’nin aday belirlemekteki kriterlerinin başında bölgesel denge geliyor. Cinsiyet ve yaşın da önemli olduğu kriter listesinde halkta karşılığı olan isimlerin tercih edilmesi bekleniyor.

GÜÇLÜ BİR LİSTE BEKLENİYOR

Seçimlerin Elazığ’daki favori partisi olan Ak Parti’nin en yüksek oyu alabilecek güçlü bir liste ile seçmenlerin karşısına çıkması bekleniyor. Aday adaylarının müracaatının ve teamül yoklamasının ardından şehirdeki genel kanaat ve beklentilerin net olarak alınması amacıyla 2 kez kamuoyu araştırması yapan, elde ettikleri sonuçları “önemle değerlendirilmesi” amacıyla genel merkez komisyonuna iletildi.

ŞEHRİN BEKLENTİSİ NE?

Genel merkeze iletilen raporda Ak Parti’nin iyi bir sonuç alması için halkta karşılığı olan isimlerin listede yer alması, bölgesel dağılıma azami dikkat edilmesi, partiyle öne çıkan değil partiyi omuzlayarak bir adım daha öteye götürecek isimlerden oluşmasını  isteniyor.

PARTİNİN HATIRI DAHA ÖNEMLİ

Raporda, şehirde Ak Parti misyonuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan güven ve desteğin devam ettiği ancak milletvekili listesinde Genel Merkez dengelerini gözetmek yerine şehrin beklentilerine cevap verecek güçlü ve etkili bir listeyle kamuoyunun karşına çıkılması gerektiği belirtildi.

TEŞKİLATLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

24 Haziran seçimlerinde en iyi sonucu almak için kamuoyun desteği en çok olan isimlerin listede var olması için Ak Parti İl Başkanlığı, karar verme süreçlerinde etkisi olan tüm mekanizmaları her türlü sonuçlarını da ortaya koyarak uyardı. 200 yıllık ülke tarihinde en önemli bir seçime giren Ak Parti Genel Merkezi’nin bu uyarıları dikkate alacağı güçlü ve sürpriz  bir listeyle halkın karşısına çıkması bekleniyor.