NEDİR BUNUN İZAHI?

NEDİR BUNUN İZAHI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda çok dile getirilmese de şehrin kadim meselelerinden biri de ilimizdeki şeker fabrikasının satılmasıydı.

Siyasiler ve sendikalar ile STK’lar devreye girdi ve fabrika satış listesinden çıkartıldı ama bu kez de fabrika pancar üreticilerini ortada bıraktı.

Elazığ Şeker fabrikasının 26 Ekim tarihine kadar şeker pancarı alımını durdurduğunu, ürününü çıkaran çiftçiler pancarlarının çürümeye terk edildiğini dile getirip sorunlarının çözülmesini istiyor.

Şimdi bu oldu mu Allah aşkına. Çiftçi bin bir zahmetle şeker pancarını ekecek, aylarca sulayacak, söktüğü ve fabrika kapısına kadar getirdiği pancarı siz almayacaksınız. Ya da tarlada bekleyen pancarı getirme diyeceksiniz.

Nedir ve nasıl bir çelişkidir bunun açıklanması ve izah edilmesi gerekir. Eğer fabrika bakımda gibi bir mazerete sığınılacaksa, şimdiye kadar neden yapmadınız derler insana. Yok, idari bir sorun ise bunun da bedeli çiftçilere ödettirilmemeli.

Elimizde kalakala bir şeker fabrikamız kalmış. Onun da kıymetini de değerini düşürecek yönetimsel zaafiyetlerden arındırmak ve normal süresinden bile daha çok çalıştırılmasını sağlamak gerekir diye düşünüyoruz.