NECİP FAZIL KISAKÜREK YAZDI, ALMİLA TİYATRO ATÖLYESİ SAHNELİYOR

  Nisa Yılmaz: Necip Fazıl Kısakürek'in 'Yunus Emre' eseri ile sahnede yer alacak olan Almila Tiyatro Atölyesi, durmaksızın oyuna hazırlanıyor.

NECİP FAZIL KISAKÜREK YAZDI, ALMİLA TİYATRO ATÖLYESİ SAHNELİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi dönemiyle birlikte tiyatrolara ara verildikten sonra sahnelere yeniden dönmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Almila Tiyatro Atölyesi Sanat Yönetmeni Mahmut Yıldırım, sahneleyecekleri oyun hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Üstadın tiyatroya bakış açısını en iyi anlatan ‘’Rüyanın maddeye aktarılması’’ cümlesinin karşılık bulmuş hali.

Necip Fazıl Kısakürek’in  Yunus Emre adlı oyununda dini tasavvufi bir kimlik olan Halk ozanı Yunus Emre’nin İnsan-ı Kamil olma sürecinde yaşadıklarını ele almaktadır.

    Necip Fazıl Yunus Emre hakkında; ferdi ve münzevi  kahramanlık cephesinin yani evliyalığın içinden fışkırmış şiirde eşsiz kahraman.

   Nefs muhasebesinin en büyük timsallerinden biri olarak tanımlamıştır.

O, ruhun bütün derinliğini getirdi. Bütün şüphelerini, tereddütlerini, ıstıraplarını, atılışlarını… Onda ki ölüm korkusu derinliği hiçbir sanatçıda yok’ der.

Almila Tiyatro Atölyesi olarak 2011 yılından beri Türk büyüklerini ve İslam dinine hizmet etmiş büyük alimleri, şahsiyetleri başarıyla canlandırdık. Sıra Yunus Emre’de dedik. Önce kendi kültürümüz diyerek yola çıktığımız bu alanda Yunus Emre’nin nasıl bir kişilik olduğunu Üstadın kaleminde sahnelere taşımaya ve yaşatmaya çalışacağız.

Yaşadığımız süreç zorlu bir süreç. Sanat ve her şey adına bitmenin en dibine vurduğumuz şansız bir yıldayız. Fakat bizi biz yapan olgu yani sanattan asla vazgeçmedik. Tedbirli de olsa sahnelerimize inatla ve hevesle geri dönmenin planlarını yaptık. Yaz ayı boyunca çalıştık, çabaladık. En büyük korkumuz seyircilerimizle tekrar beraber olamamaktı. Sanatın gücü ve sesimiz tiyatro salonlarının tekrardan (tedbirli şekilde) açılmasına vesile oldu.

2020 – 2021 sezonun ilk oyununu sahnelemekten gurur duyuyoruz. Sanatseverlerden istediğimiz bu zor dönemde sanatın gücüne inanıp bizlere destek olmaları.

10.yılımıza girdiğimiz bu dönemde yed farklı tiyatro oyunuyla sanatseverlerle buluşacağız. İlk oyunumuz YUNUS EMRE.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek yazdı Almila Tiyatro Atölyesi sahneliyor.

Oyunumuz 20 Eylül’de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde Saat 19.30’da sahne alacaktır.

Bütün sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz.

Oyunumuz  Covid – 19 nedeniyle, yarı yarıya seyircili, ateş ölçer kullanılarak, dezenkfekte yapılmış, maske takılmış şekilde izlenecektir.”