NE GÜZELSİN SEN ELAZIĞ!

Şehrimizde yaşanan 6.8'lik depremle bir kez daha gördük ki bizim mayamız merhametle, şefkatle ve yardımlaşma ile yoğrulmuş.

NE GÜZELSİN SEN ELAZIĞ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aldığı yardımı ailesinin yaşadığı çadıra giderken başka bir depremzedeye veren, evine götürmek için aldığı meyve poşetlerini Karaman’dan gelen sağlık ekibinin arabasının kapı koluna bağlayıp evine boş giden, arama kurtarma çalışması yapanlardan yemek bedeli almayan, kumbarasından biriktirdiği paraları ile marketten çikolata alıp çocuklara dağıtan minik yürekler, 29 saat enkaz altında kalmasına rağmen kurtarma ekibinin ulaşıp gün yüzüne çıkarma esnasında başörtüsü isteyen teyzelerin şehrisin sen Elazığ…

Kim ne derse desin, sende yaşayan  Türk, Kürt, Zaza, Alevi kim olursa olsun mayanda güzellik var, doğanda yardımlaşma, gönlünde şefkat var, yüreğinde merhamet var.

Bırakın kötü ruhlular ve kalbi marazlı olan insanları. Onların ne lügatında  ne de ruhlarında böylesine ulvi duygular olmadığı, yaşananlara  kendi gönüllerinde bir karşılık bulamadıkları için böyle zırvaları dikkate bile almayın. Hele hele onların paylaşımlarını alıntılayarak yorum yapmayın. Bu bile onlara bir değer vermek olur. Bırakın kendi sularında  boğulsunlar. Güzellikler güzel insanlardan sadır olur. Onlarda yoksa bu güzellikler bizim değil kendi eksiklikleri.