'Müze Taleplerini Değerlendiriyoruz'

Nisa Yılmaz/ Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Müze Taleplerini Değerlendiriyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım ziyaretinde yapmış olduğu açıklamada; “Millet Kıraathanesi talebimiz var. Üniversiteye de oldukça makul yakınlıkta bir yer. Yanında yürüyüş alanları, bahçeler ve değişik etkinlik alanlarıyla güzel bir park oldu. Ben projeyi çok beğendim. Şehrimize hayırlı olsun. 28 Ocak’ta da inşallah yapım ihalesi yapılmış olacak.” dedi.

“Basın Müzesi Şehrimize Değer Katar”

Kaldırım; “Şehrimiz, müzeler açısından potansiyeli olan bir şehir. Ama şuanda müze olarak fakir bir şehiriz. Hem genel hem de tematik konulu müzelere şehrimizin ihtiyacı var. Hükümet konağı binası, Osmanlının Elazığ’da bıraktığı en önemli eserlerden birisi. Nitelikli bir bina, kimlikli. Hem tarihimiz açısından uygun olarak değerlendirilmesi hem de ilk kurulduğundan beri Hükümet Konağı görevi görüyor. Konumuyla merkezi bir yerde. Elazığ için bir sembol niteliğinde. Şehirde müze yapılacak başka yerlerde var. Harput, Öğretmenevi gibi. Talepleri değerlendiriyorum. Basının güçlü olduğu Elazığ için bir basın müzesi çok önemli bir değer olur. Çünkü hem şehrin basın hayatını, tarihi yansıtacak hem de kültürüne katkı sunacak. Bir müze-kafe şeklinde gelir getirecek güzel bir mekan olmasını isterim.”

“Bakanımız Gerekli Açıklamayı Yapacak”

Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Elazığ’a gelişiyle ilgili Vali Kaldırım şunları söyledi; “Cip bölgesinde bir çalışma var biliyorsunuz. Konuyla ilgili açıklamayı yapmak için bizzat bakanımız buraya gelecek. Daha sonra biz de hem su kaynağı hem de yapılabilecek yatırımlar ve gelecek yatırımcılar noktasında da inşallah bilgilendirme yaparız.”