Mustafa Ergin Koşusu'nu KRALINADAMI kazandı

Mustafa Ergin Koşusu'nu KRALINADAMI kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

1994 yılında Yurtbaşı Belediye Başkanlığına seçilen ve aynı zamanda at sahibi ve yetiştiricilik de yapan merhum Mustafa Ergin'in adına düzenlenen koşu (KV-7 / DHT), 23 Eylül Çarşamba günü Elazığ Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus 1.200 metre mesafeli kum pistteki koşuyu, Ali Kaya’nın sahibi olduğu Kralınadamı (Ağa Karaca – Demirçiçek / Demirkır) jokeyi Mehmet Ali Aktürk ile kazandı.

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi olan 7 yaşındaki safkan, elde ettiği galibiyetle 101. startındaki birincilik sayısını 15’e çıkarmış oldu.

6 atın katıldığı koşuda ikinciliği geçen yılki koşunun galibi İpekçihan (Gobakbey – Rüzgariye / Rüzgar 30) olurken, Oğlum Kayra (Magrip – Kebir Güzeli / Alaz) üçüncü,  Fırtına İbo (İbocan – İpekyolu / Sam Abrasiv) dördüncü ve Seyrantepe (Şimşeğinoğlu – Asi Güzel / Asalbey) de beşinci olan isim oldular. Koşuyu kazanan Kralınadamı’nın kazandığı koşunun müddeti 1.25.33 olurken, farklar 3,5 boy – 7,5 boy – 5 boy – 1,5 boy şeklinde oluştu.

MUSTAFA ERGİN KİMDİR?

23 Kasım 1955 yılında Elazığ’ın Yurtbaşı ilçesinde doğan Mustafa Ergin, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra hayvancılık ve seracılık alanında çalışmaya başladı. 30 Mart 1994 yılında mahalli idare seçimlerinde Yurtbaşı Belediye Başkanı olarak seçildi. Görevi süresince Yurtbaşı Belediyesi’ne önemli hizmetlerde bulunarak, istihdam alanları oluşturdu. Elazığ Hipodromunun Yurtbaşı İlçesi’ne yapılmasına destek veren Mustafa Ergin, at sahibi olarak Bey Bora, Filika, Erginer ve Kaplanbey isimli safkanlarıyla önemli yarışlar kazandı. Ergin, 9 Mart 2018 yılında görevi başında vefat etti.