Mustafa Batı: 'Yarınlara Kaygı Taşıyanlar Kitaplara Önem Veriyor'

Nisa Yılmaz/ Batı Kitap Evi düzenlemiş olduğu fuarda özellikle öğrencilere uygun kitap imkanı sunmakla birlikte, 'Onlar da Okusun' kampanyasıyla köy okulları için oluşturulan kitap havuzu birikmeye devam ediyor.

Mustafa Batı: 'Yarınlara Kaygı Taşıyanlar Kitaplara Önem Veriyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da hizmet veren Batı Kitap Evi, “Elazığ Her Yerde Okuyor” kampanyasına destek olmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere “Onlar da Okusun” kampanyası ile kitap ulaştırmak amacıyla bir fuar düzenledi. Kitap fiyatların 3 ile 9 TL arasında satışa sunulmasıyla, herkesi kitap okumaya teşvik etmek istediklerini dile getiren Batı Kitap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Batı, düzenlenen fuarda herkesin kendine göre bir kitap mutlaka bulacağını ifade etti.

 

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sürdürme amacıyla düzenlenen fuarda “3, 5, 7, 9 TL” fiyat aralığında değişen kitaplar satışa sunuldu.

Ayrıca “Onlar da Okusun” projesi kapsamında ziyaretçiler, kurulan kitap havuzuna satın aldığı kitabı veya kendi kütüphanesinde yer alan kitaplardan bağış yaptı. Kitapevi bu anlamda 500 kitapla ilk bağışı yapmış oldu.

Batı, düzenlemiş oldukları kitap fuarına yoğun bir katılım gerçekleştiğini ifade ederek; “Fuara katılım, beklentimizin de üzerinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz açısından fuar ekonomik olarak oldukça uygun. Elazığ okumayı seviyor, okuyor. Okuma alışkanlığı inşallah yaygınlaşacak, özellikle yeni nesilden umutluyum” dedi.

 

Düzenledikleri kitap fuarına katılamayan köy okulları için düzenlemiş oldukları kampanya düzenlediklerini söyleyen Batı şunları ekledi: “Köy okullarımızdan çok fazla telefon geldi. Bizler de kitap almak istiyoruz, fuara katılmak istiyoruz dediler. Okullarımızı buraya davet edip, ağırlıyoruz fakat bazen imkanlar kısıtlı olduğu zaman başka neler yapabiliriz onlar için diyoruz. Bu amaçla fuarımızda bir kitap havuzu oluşturduk. Ziyaretçilerimize fuardan, başka bir kitapevinden satın aldığı ya da kendi kütüphanesinden bağışlayabileceği bir havuz. Bu havuzda bayağı kitap birikti. Kitap bağışlayan kişilerin isimleri de kitabın üzerinde yazıyor. Elazığ halkından özellikle bu havuz destek olmalarını istiyorum. Bu kampanyayla yapmış oldukları çalışmalarından dolayı Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu’na  teşekkür ediyorum. ”diye ifade etti.

Kitap fuarını süreklilik haline getireceklerini dile getiren Batı; “Yarınlara kaygı taşıyan herkes kitap fuarının devamlılığını istiyor. Bizler de bu fuarı süreklilik haline getireceğiz.” Kitap fuarı 30 Nisan tarihine kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacaK