MÜSİAD DOST MECLİSİ'NİN KONUĞU ŞERİFOĞULLARI OLDU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Elazığ'ın Geleneksel olarak düzenlediği Dost Meclisinin Bu Haftaki konuğu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları konuk oldu.

MÜSİAD DOST MECLİSİ'NİN  KONUĞU ŞERİFOĞULLARI OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren; Sayın Başkan öncelikli olarak MÜSİAD’a ve dolayısıyla iş dünyasına vermiş olduğunuz destek ve özel önemden dolayı MÜSİAD adına sizle teşekkür ediyorum. Seçim kampanyamızdan itibaren yakından takip ettiğimiz Sayın başkanımızı, vermiş olduğu sözler, bulmuş olduğu vaatler hep gerçekçi fizibilitesi yapılabilirliği yüksek ayakları yere basan projeler olup, seçildiği günden itibaren de bulmuş olduğu vaatleri bir bir ve hızla zaman kaybetmeden gerçekleştirmeye başlamıştır. Bu ilin kalkınması daha da yaşanır bir İl olması için sosyo-ekonomik yönden daha iyi bir seviyeye gelmek için göstermiş olduğu gayretten, halkın derdi ile dertlenen her an her zaman halkla iç içe olmasından ve de mütevazi kişiliğinden dolayı başkanıma hasetten teşekkür eder çalışmalarında başarılar ve muvaffakiyetler dilerim. Bugün burada iş dünyasının sorunları ve çözüm arayışı aynı zamanda ilimizin sorunlarını istişare etmek karşılıklı fikir alışverişinde imkanın da bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız.” dedi.

ŞEHRİN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Şehrin alt yapı problemini ne olursa olsun çözeceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları: “Çalışmalarımızı yapıyoruz, finans noktasında geçtiğimiz günlerde İlbank Genel Müdürlüğü’nde görüştüğümüzde 75 Milyon Euro’nun hazır olduğunu öğrendik. Bu kaynak hem alt yapı hem de arıtmaya ayırdıklarını, haziran ayında da ihaleye çıkacaklarını ifade ettiler. Takip ediyoruz. Sürekli gidip geliyoruz. Alt yapıyı önemsiyoruz. Bu dönem mutlaka alt yapının yapılmasını bizler de çok arzuluyoruz. En büyük ve en iddialı projelerimizden bir tanesi altyapı. Seçim öncesi konuşmalarımda alt yapıya ilişkin söylemlerimize çalışma grubundaki arkadaşlarımız ve herkes bir belediye başkanının girmemesi gereken bir alan olduğunu ifade ettiler. Alt yapı belediye başkanları için çok riskli bir alan. Ama biz bu iddiamızı halen daha ortaya koyuyoruz. İddiayı ortaya koyarken irade de ortaya koyuyoruz. Sonuca da Allah’ın izniyle ulaşacağız.” dedi.

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ YAPIM İHALESİ  5 ARALIK 2019’DA

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, fuar alanının şehrin marka değerlerinin etkin tanıtımı ve ticaret potansiyelinin artırılmasına değer katacak önemli bir çalışma olduğuna vurgu yaparak, “Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 55 araçlık açık otoparkıyla tam bir kompleks yapı kimliğinde olacak fuar alanını şehrimize kazandırıyoruz. Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapım ihalesini 5 Aralık 2019’da gerçekleştirerek, yer tesliminin ardından fiziki çalışmalara başlayacağız.” dedi.

MART AYINDA YENİ BİNALARIN YAPIMINA BAŞLANACAK

Karşıyaka Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesine de değinen Başkan Şerifoğulları, “TOKİ ile yaptığımız protokol sonucu rabbim nasip ederse yeni binaların mart ya da nisan ayında ihalesi yapılarak orada iskan evleri yıkılıp yerine çok güzel yeni binalar yapılacak ve şehrimizin doğu girişinde ki hem görsellik açısından güzelleşmesi hem de orada çok kötü şartlarda yaşamlarını sürdüren vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracağız ve yine yıllardan beri şehrin doğusunda odun ambarı olarak tabir edilen yerinde sorununu çözdük mart ayında inşallah onlarda taşınacaklar” dedi.