MÜJDE GELECEK Mİ?

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜNDE YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE TEPKİ ÇEKEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU CUMARTESİ GÜNÜ İLİMİZE GELİYOR. KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ VE TÜNELLERİNDE YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE PROJENİN MALATYA İÇİN YAPILDIĞINI VE SADECE MALATYA VURGUSU YAPTIĞI İÇİN TEPKİ ALAN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NUN İLİMİZİ ZİYARETİ ESNASINDA MİLLETVEKİLLERİ VE AK PARTİ İL BAŞKANI'NIN DA TALEBİ ÜZERİNE PERTEK KÖPRÜSÜ MÜJDESİ VERMESİ BEKLENİYOR.

MÜJDE GELECEK Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, biz dizi ziyaret ve Bakanlığının çalışmalarını incelemek üzere Cumartesi günü ilimize gelecek.

Geçtiğimiz haftalarda Kömürhan Köprüsü ve tünellerini incelemek ve köprünün son bloğunun sembolik kaynağını yapmak üzere bölgeye gelen Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarıyla Elazığlıları üzmüş ve incitmişti.

ABARTILI MALATYA VURGUSU

Bakan Karaismailoğlu,  tünellerin tamamı Elazığ sınırında kalmasına ve köprünün daha çok Elazığlılar için yapıldığını görmezden gelerek şu cümleleri kurmuştu:

 

"Malatya'mız gibi Türkiye'mizin her noktasını çağımızın gereklerine uygun ulaşım ve altyapı sistemleri ile donatarak, bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. 18 yıldır, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, benzersiz bir çaba ortaya koyarak, ülkemize toplam 901,5 milyar liralık ulaşım ve haberleşme yatırımı yaptık. Daha yapacağımız çok ve büyük işler, dev projeler, nice teknolojik atılımlar var. Malatya için 2003 yılından bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları dâhil 8 milyarın üzerinde harcama yaptık”

 

TEPKİ YAĞMIŞTI

Bakan Karaismailoğlu’nun Kömürhan köprüsü üzerinde yaptığı bu açıklama, ilimiz basın yayın organlarında ve sosyal medyada tepki görmüş ve Elazığ ile ilgili herhangi bir vurgu ve değerlendirilmenin yapılmaması kınamalara sebep olmuştu.

Bakan Karaismailoğlu’nun bu tavrı Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın basınla tanışma toplantısında da gündeme gelmiş ve Başkan Yıldırım, Bakan’ın önümüzdeki günlerde ilimize gelerek yanlış anlaşılmalara sebep olan değerlendirmelerini tashih edeceğini ifade etmişti.

BAKAN MÜJDE VERİR Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cumartesi günü  ilimizi  ziyaret edeceği ve bakanlığının gerçekleştirdiği Elazığ Havalimanı 2. Pist İncelemesi, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı,  Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ziyaretinde alacağı brifingin ardından Harput Yolu Şantiyesini  ziyaret edecek olması, bu yolu Karadeniz bölgesine bağlayacak olan Pertek köprüsü ile ilgili bir müjde verir mi tartışmalarını gündeme getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sunulmak üzere ilimiz milletvekilleri ve kamu kurumları tarafından hazırlanan ve bilimsel verilerle desteklenen Pertek Köprüsüne neden ihtiyaç duyulduğuna dair rapor ile birlikte Bakan’ın tabloyu gördükten sonra en azından 2021 programına alınarak proje ihalesine çıkılmasının müjdesini vermesi bekleniyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Pertek Köprüsü için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın yapılacak sözü verdiği Pertek Köprüsü için hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerinin çalışmaları var ve devam ediyor.

Her dönem ilimizden Ak Parti milletvekili olarak seçilen milletvekilleri ile ilimiz ve Tunceli CHP milletvekilleri Pertek köprüsünün programa alınması konusunda çalışmalar yürüttükleri biliniyor.

ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN DE ÖNEMLİ

Pertek Köprüsü’nün sadece Elazığ ile Tunceli illerini birbirine bağlayan bir ulaşım ağı olmadığını, ülkenin kuzeyi ile güneyini birleştiren ve ekonomiyi canlandıracak önemli bir proje olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Pertek köprüsünün mevcut haliyle işleyen ve çok da elzem olmayan Kömürhan Köprüsünden daha çok ihtiyaç duyulan bir köprü ve ana güzergâh olduğunu belirtiyorlar.

Feribot marifetiyle, bin bir zahmet ve zaman kaybı yaşanarak yapılan ulaşımın çok ilkel olduğunu, özellikle yaz aylarında oluşan araç kuyrukları sebebiyle geçişin saatler sürdüğünü ifade eden vatandaşlar, bu köprünün yapılması ile illerle birlikte bölgelerin de ticari iş hacminin artacağı,  Karadeniz  ve Akdeniz’deki limanlara ulaşımın çok rahat olacağı bunun da ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını belirtiyorlar.