MUHTAR KARATAŞ: 'YENİ TERMİNAL YAPILIRSA  MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK'

Erkan BAY/Elazığ Belediyesi tarafından Güney Çevreyolu üzerine inşa edilecek şehirlerarası otobüs terminal binası yapım ihalesinin  5 Ağustos 2020'de gerçekleştirilecek olması nedeniyle Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, açıklamalarda bulundu.

MUHTAR KARATAŞ: 'YENİ TERMİNAL YAPILIRSA  MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtar Karataş yaptığı açıklamada,“ Elazığ Belediye Başkanımızın yaptığı açıklama ile otobüs terminalinin yapım ihalesi 5 Ağustos tarihinde yapılacak. Güney Çevreyolu üzerine yapılması planlanan yeni terminal sayesinde mahallemizin çehresi değişecektir.” dedi.

DAHA ÖNCE TALEPLERİMİZİ İLETMİŞTİK

Karataş, “Muhtar olarak daha önce bu konu ile ilgili olarak taleplerimizi söylemiştik. Hem otogar yetkilileri hem de belediye başkanımız ile görüşmeler yapmıştık. Otogar yetkilileri karşı çıkıyordu, buradan kaldırılması ile ilgili olarak. Yap-İşlet-Devret modeli düşünülmüştü. Bizler bu model olursa otogar da ki firmalar zor durumda kalacağını ifade ettik. 100 liralık kira 1000 lira olacaktı. Bizler de bu nedenle Belediye’nin yapmasını teklif ettik.” diye ifade etti.

TERMİNAL ELAZIĞ’IN AYNASIDIR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarının bu konuya duyarlılık gösterdiğini ifade eden Muhtar Karataş, “Belediye Başkanımız biz yapalım dedi. Biz yapıp cüzzi bir kira ile bu işi sürdüreceğini bizlere ifade etti. Ama şuanki durum nedir, bir şey diyemiyorum. Terminal Elazığ’ın aynasıdır. Şuanki terminalin etrafı harabe durumda. Elazığ’a yakışmıyor.”dedi.

HEM ÇİMENTO FABRİKASININ TOZU HEM DE SANAYİ SİTESİNİN TOZU NEDENİYLE  ZOR DURUMDAYIZ

Karataş, “Sanayi Sitesi konusunda geçmiş yıllarda çok konuşulmuştu. Taşınma konuları gündeme geldi. Sanayi sitesi de bizim mahallemizin sınırları içinde. Sanayi sitesi mahallemizin içine kadar geldi. Site de dükkan bulamayan esnaflar, mahallemizi mesken tutmuşlar. Bu durumda hem gürültü hem de görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor. Bu durumdan vatandaşlarımız da rahatsız. Hem çimento fabrikasının tozu hem de sanayi sitesinin tozu ile zor durumdayız.” dedi.