MUHTAR DUYARLILIĞI

24 Ocak depreminin en çok mağdur ettiği yöneticilerimiz muhtarlarımız oldu. Mahallesinde bulunan deprem mağdurları ile evleri yıkılarak kentsel dönüşüm ya da farklı bir şekilde değerlendirilecek olan vatandaşların soru ve sorunlarını 24 saat dinleyen ve yetkililere aktaran muhtarlarımız önemli bir gayret gösterdiler.

MUHTAR DUYARLILIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak ve ne yazık ki süreç muhtarlarımızın daha mantıklı ve halkımızın yararına olabilecek şekilde değil de işi daha zora sokacak ve halkımızı daha çok mağdur edecek yöntemlerle çözülmeye başlandı ve öyle de devam ediyor.

Bu süreçte  sorunları en çok dile getiren ve yetkililere duyurmaya çalışan, duyulmayınca da serzenişte bulunan Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, yaptığı yeni açıklamada şehirdeki kerpiç evlerin yıkılarak yerinde kentsel dönüşüm uygulanmasının gerektiğini ifade eti.

Şehrin eski sayılan Gümüşkavak, Kızılay, Karşıyaka, Aksaray gibi mahallelerde  çok sayıda kerpiç ve hasarlı ev olduğunu, bu evlerin yerinde bir dönüşüm ile aynı yerlere bina yapılması gerektiğini, TOKİ tarafından şehrin ücra ve uzak alanlarında yapılan konutların birçok sorun doğuracağını ifade etmiş.

Muhtar bu açıklamalarıyla birlikte artık seslerini daha üst noktalara bakan ve gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmak için her türlü yöntemi kullanacaklarını ifade etmiş.

Ve işin doğrusu  geç de olsa iyi söylemiş. Keşke sürecin başından beri muhtarları öne çıkarsak ve halkın görüşlerini bakan ve daha üst seviyedeki yetkililere duyurma görevini kendilerine verseydik.

Halkın temsilcisi olarak hep onların konuşmalarını kaynak gösterip üst yöneticilere duyursaydık.

Vakit çok geç değil. Muhtarlarımız halkın sesi ve nefesi olmaya devam etmeli ve duruşlarıyla talep ve isteklere tercüman olmalıdırlar.