MUHALİF SES GEREKLİDİR

MUHALİF SES GEREKLİDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görüşlerini beğenir ya da beğenmezsiniz. Aynı dünyanın insanı olursunuz ya da düşünürsünüz. Her şey zıddıyla kaimdir ilkesi gereği her görüşün karşılığın olması doğru olanı daha güçlü kılar ya da doğruların öne çıkmasına sebep olur.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve 75 yaşında vefat eden Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’u okur ve takip ederiz.

Ülkeye ve olaylara karşı cepheden nasıl bakıldığını, bizlerin olumlu gördüğümüzün o cenahtan nasıl değerlendirildiğini,   merak eder ülkenin genel sosyolojik yapısının bunları nasıl algıladığının seyrini de Coşkun’dan takip ederdik.

Durduğu yer ve baktığı zaviye farklı olsa da ülke meselelerine kafa yoran, kendince çözümler üreten bir yazar olarak Bekir Coşkun’un muhalif duruşuyla da ülkeye hizmet ettiğine inanıyoruz. Zira doğru, her zaman sizin cenahtan gelmeyebilir. Ve hatta sizin cenah, yanlışları bile sırf çıkarları uğruna doğru görebilme ferasetsizliğine düşebilir.

Muhalif görüş ve eleştirilere bakış ülke ve şehir için bir engel gibi görülse de aslında bir kazanç ve şanstır. Eleştiri yapan kalemlerden çok hazzedilmese de onlar şehirlerin vicdanı ve emin kişileridir.

Bu vesile ile doğruları sadece şehri ve halkı için yapan, mesleğini çıkar, menfaat, imtiyaz tahsilatçılığı ve ayakçılığı için değil insanlık için yapan meslektaşlarımızın Dünya Gazetecilik günlerini kutluyoruz.