MÜCAHİT MESUT ÖZİL

MÜCAHİT MESUT ÖZİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlere  örnek olarak Aleyna Tilki’ye ödül verip gelen tepkiler üzerine geri adım atarken gençlerin idolü Mesut Özil’den asıl örnek alınacak bir paylaşım geldi.

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik insanlık dışı uygulamaları, ülkemizde çeşitli illerde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından protesto edilirken, anlamlı bir protesto da Mesut Özil'den geldi. Arsenal forması giyen Türk kökenli Alman vatandaşı Mesut Özil, sosyal medyadaki paylaşımında Uygurlar’dan ‘‘zulme direnen mücahitler’’ diye söz etti. Özil hem Çin’in Müslüman azınlığa yönelik baskı politikasını hem de Müslüman ülkelerin buna karşı sessiz kalmasını da eleştirdi.

 Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik politikaları, Çin baskısı ve Müslümanlara yapılan işkenceler fotoğraflarla gözler önüne seriliyorken kardeşimiz Özil'in cesareti takdir topladı.

Maalesef ki Doğu Türkistan’ın 70 yıldır Çin işgali altındaki bir İslam yurdu olduğunu, işgalle başlayan zulüm ve işkenceler sürekli yeni  boyutlar kazanarak devam etmekte. Doğu Türkistan tıpkı Filistin, Arakan, Keşmir gibi hiçbir zaman zulmün eksilmediği bir İslam coğrafyası.

Çin’in uyguladığı yasaklar ve ağır cezalar sonucu Doğu Türkistan’ın dünyanın en büyük açık hava cezaevine dönüştüğü ve yine Çin zindanlarında 350 bin Müslümanın bulunduğu biliniyor. Yalnızca Müslüman oldukları için hapse atılan Uygurlu kardeşlerimiz kötü şartlar ve çeşitli işkenceler altında. Hapse atılan Uygurlulardan sağlıklı bir haber dahi alabilmek imkânsız hale gelmişken; Çinli yetkililerin üç maymunu oynamaları ve gerçeği çarpıtmaları kabul edilebilecek gibi değil.

Doğu Türkistan’ın dili, kültürü ve dinine yönelik saldırıların soykırıma dönüştüğü artık aşikâr. Çin’in asimilasyon ve yok etme politikalarını Özil gibi cesaretle reddedip sömürgeci zihniyetin ürettiği çıkar odaklı söylem ve eylemleri kabul etmediğimizi gösterme sırası ülkemizde yasayan her bir ferdin ve mücahidin de manevi vazifesi artık.