MÜCADELEYE DEVAM

Elazığ ve 81 ilde yapılan  terör operasyonlarında 7'si ölü, 5'i sağ ve 8'i teslim olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildi.

MÜCADELEYE DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava ve kara unsurlarınca, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde bin 79 operasyon düzenlendi.

 

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 216, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 46, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 765, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında 37 zanlı gözaltına alındı.

 

4 BİN 698 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Planlı operasyonlarda bin 64'ü terör suçları, 104'ü düzensiz göç ve 3 bin 530'u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 698 şüpheli yakalandı.İç güvenlik operasyonlarında aralarında bölücü terör örgütünün sözde bölge sorumlusu, "Adil" kod adlı Tarık Şen'in de bulunduğu 7'si ölü, 5'i sağ, 8'i teslim olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildi.

 

27 SIĞINAK TESPİT EDİLDİ

Mardin, Tunceli, Tokat, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Diyarbakır'daki operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 27 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.Güvenlik güçlerince, patlayıcı yapımında kullanılan 578 kilogram madde, 17 el bombası, 24'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 27 silah ile 55 bin 526 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

 

UYUŞTURUCU SATICILARI İLE KAÇAKÇILARA YÖNELİK 2 BİN 556 OPERASYON DÜZENLENDİ

Operasyonlarda 2 ton 148 kilogram esrar, 250 kilogram eroin, 0,2 kilogram kokain, 3,1 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai), 8,2 kilogram metamfetamin,11,8 kilogram afyon sakızı, 661 bin 394 uyuşturucu hap, 2 bin 416 kök kenevir bitkisi, 365 bin 241 paket kaçak sigara ve 64 ton 505 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Ayrıca, sokak satıcılarına yönelik okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun bulunduğu yerlerdeki kontroller ve operasyonlar kapsamında 534 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlarda 27,3 kilogram esrar, 10 kilogram eroin, 3,1 kilogram sentetik kannabinoid, 4,9 kilogram metamfetamin , 26 bin 186 uyuşturucu hap, 2 bin 261 kök kenevir bitkisi ile 48 tabanca ve tüfek ele geçirildi.

 

Elazığ genelinde geçtiğimiz günlerde Asayiş,Uyuşturucu ve Terör operasyonları;

 

ELAZIĞ’DA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI  

Elazığ’da uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, metamfetamin ile esrar ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yaptı. Polis, ilk olarak Yıldız Bağları mahallesi kum ocağı kenarında yaptığı çalışmada bir araç belirleyerek dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayarak kaçan ve kovalamaca sonucu polis tarafından yakalanan şüpheli araç içerisinde 4 şahıs gözaltına alındı. Yol kenarına atılı siyah poşet içerisinde 68 gram esrar maddesi ele geçirildi. 

Diyarbakır yolu üzerinde de yapılan çalışmada bir araç tespit eden polis, narkotik köpeği 'Neptün' ile arama yaptı. Aramada aracın torpido kısmında gizlenmiş vaziyette 131 gram metamfetamin ele geçirilirken, bir kişi de gözaltına alındı. 

 

 

PKK PROPAGANDASI YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Elazığ’da sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yapan 2 kişi tutuklandı. 

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde terör örgütü PKK/KCK’nın sosyal medya üzerinden propagandasını yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı.

Yapılan çalışmada 5 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Terör örgütü propagandası yapmak suçundan adliyeye sevk edilen şahıslardan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3'ü adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 

 

2 HIRSIZ TUTUKLANDI

Elazığ'da 2 hırsız polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hırsızlardan birinin 10 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu, 5 arama kaydının bulunduğu, cezaevinden firar ettiği ve sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. 

 

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kentte meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışma yaptı. Polisin çalışmasında 2 ikametten bin 250 TL çalan ve bir evin çelik kapı anahtarını kıran şüphelilerin B.K. ve M.Y. olduğu belirlendi.Şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerden M.Y'nin 10 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu, 5 ayrı suçtan daha arandığı, cezaevinden firar ettiği ve sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı.