Muay – Thai heyecanı başladı

Muay – Thai heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal

35’e yakın okuldan 60 sporcunun katıldığı Muay Thai İl Şampiyonası başladı. Çekişmeli geçen müsabakaların ardından dereceye giren sporcular belirlenerek 22 ile 28 Mayıs tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Elazığ'ı temsil etme hakkı kazanacaklar.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Muay Thai İl Temsilcisi İlhami Koçgündüz; “Şu an bu organizasyona 60 kadar sporcumuz katıldı. 35’e yakın okul katıldı. Çünkü okul sporları olduğu için kendi okullarını temsilen geldiler. Aynı zamanda Keban, Baskil ve Kovancılar ilçelerimizden 30’a yakın sporcumuz da bu turnuvaya katıldı. Burada yapılan seçme sonucunda kilolarında 1.olan sporcular Mersin’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılacak. İlimizi orada temsil edecekler. Bizler de bu turnuvada en iyi sporcumuzu seçmek için bu organizasyonu düzenledik. İnşallah Mersin’e hak eden sporcularımız gidecek” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ MUAY – THAİ’Yİ YAYMAK”

Muay - Thai Ulusal Hakemi Fethi Oruç ise; “Bu spor branşı dünyada bilinen ve şu anda olimpik olma yolunda büyük gayretler sarf eden bir branş. Aslında Türkiye’da bu branş hem biliniyor hem de bilinmiyor. Anavatanı Tayland olan spor. Dövüş sanatlarında en sert olan branş. Dolayısıyla biz bu branşı benimsedik. Elazığ’da İl Temsilcimiz İlhami Koçgündüz böyle bir organizasyon düzenlediler. İnşallah gerisi gelir. Ulusal ve uluslararası maçlar da burada olur. Bizim amacımız Muay Thai’yi Elazığ’da yaymak. Bizden neden Avrupa ve dünya şampiyonu çıkmasın? Biz bu işin gönüllüsüyüz ve emekçisiyiz. Bu branşta da ilimizi uluslararası camiada temsil etmek için bu ilk adım oldu ve de devamı gelir diyoruz.” dedi.

 “GAYET GÜZEL GEÇTİ”

Muay Thai Antrenörü Sait Uygur ise; “Turnuva Doğu Anadolu’da sayılı olan organizasyonlardan birisi. Gayet güzel geçti. Sporcularımız da ringin havasına girdiler. Üzerlerinde baskı ve heyecanı attılar. Doğu’dan da Muay Thai branşından Avrupa ve dünya şampiyonu çıkmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.