MOTOR KAZASI 12 YAŞINDAKİ  TAYFUR'UN HAYATINI KARARTTI

Nisa Yılmaz/Elazığ'da 6 ay önce motosikletin çarptığı 12 yaşındaki Tayfur Çetintaş yeniden eski sağlığına dönecek günü bekliyor.

MOTOR KAZASI 12 YAŞINDAKİ  TAYFUR'UN HAYATINI KARARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Aksaray Mahallesinde yaşayan Tayfur Çetintaş, okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yapmak için evinden çıktı. 12 Yaşındaki Tayfur Çetintaş’a, Şehir Merkezinin en işlek caddelerinden biri olan Cahit Dalokay Caddesinden karşıdan karşıya geçtiği sırada hızla seyreden motosiklet çarptı.

Olayda Tayfur Çetintaş, ağır yaralandı.  Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Tayfur Çetintaş, 1 ay yoğun bakımda kaldı. Kendine geldiğinde ayaklarını hissetmeyen Tayfur Çetintaş’ın hayatı bir anda kâbusa döndü. Yaşadığı duruma üzülen Tayfur Çetintaş, ailesinin de büyük desteği ile fizik tedaviye başladı.

Tedavisine olumlu tepki veren Tayfur Çetintaş, yeniden yürüyüp, arkadaşlarıyla oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

Ailesinin desteği ile yaşama tutunduğunu belirten Çetintaş, şunları söyledi: “Yaklaşık 6 ay önce o korku dolu kazayı geçirdim. Ayaklarım tutmadığı için yürüyemiyorum. Bunun yanında okula gidemiyor, top oynayamıyor ve koşamıyorum. Arkadaşlarımı pencereden seyrediyorum. Bu 6 aylık sürede zamanım hep penceren dışarda oynayan çocukları seyretmekle geçti. Hep ağlıyordum. Bir gün anneme, ‘ben ne zaman iyileşeceğim’ dedim? Annem, ‘sakın üzülme iyileşeceksin’ dedi. Bugün baktım ki azda olsa yürümeye başladım. Annemin o sözü bana sabretmeyi öğretti. Yeniden eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Top oynamak, koşmak arkadaşlarımla zaman geçirmek istiyorum. Bunlar gerçekleşirse daha da çok mutlu olacağım.”

“EN BÜYÜK DUAM ÇOCUĞUMUN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI”

Tayfur Çetintaş’ın babası Mehmet Çetintaş, oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasını arzu etiğini söyledi.

Bunun için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Mehmet Çetintaş, “Ben bir baba olarak oğlumun eski haline kavuşmasını çok istiyorum. Yeniden koşmasını, oynamasını arkadaşlarıyla zaman geçirmesini bende onun kadar istiyorum. Çarpıp kaçan kişide acaba hiç mi vicdan yok? Oğlum o kadar ameliyat geçirdi, zor zamanları oldu bir gün kapımızı çalmadı ve de sormadı. Ben her eve geldiğimde çocuğumun bu halini görünce kahroluyorum. 6 aydır ben çok üzgünüm. Bir babanın isteyeceği en büyük dua çocuğunun sağlığıdır. Bize en büyük desteği veren eşim oldu. Sürekli bize güç kuvvet verdi. Oğlumun her anında başucunda bekliyordu. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalıdır. Çocuğumun eski sağlığına kavuşmasını çok istiyorum. Bu kaza Tayfur’u sinirli biri yaptı. Baba ne zaman yürüyeceğim dediğinde teselli vermekten başka çarem yok. Toplamda 4 kez ameliyat masasına yattı. Bu duruma ailece çok üzülüyoruz. Vücudunun birçok yerinde hasar oluştu. Elbet geçecek buna da zaman gerek sabır gerek. Doktorların bize verdiği cevap bir yıl içinde yürüyeceği müjdesi oldu. Mart ayında heyete girecek. Heyet sonucu sonrası fizik tedavi süreci başlayacak. Güzel günlerimiz elbet olacak.” şeklinde konuştu.