MİSYONDAN UZAKLAŞAN GİDECEK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AK PARTİ TEŞKİLATLARINA HİTABEN 'METAL YORGUNLUK İÇİNDE OLANLAR ÇEKİLSİN' UYARISI PARTİ İÇİNDE DEĞİŞİK YORUMLARA SEBEP OLDU

MİSYONDAN UZAKLAŞAN GİDECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta parti teşkilatlarına yaptığı 'yorgun olanlar çekilsin' uyarısının ne anlama geldiği tartışılmaya devam ediyor.

Teşkilatlardan bir kısmı bu uyarıyı hizmette yorulmuş ve çalışmalarda tembellik olarak yorumlarken, bazı teşkilatlar ise Ak Parti değerleri ile parti misyonundan uzaklaşma olarak yorumluyorlar.

 

DEĞERLERDE UZAKLAŞILDI MI?

Bu konuya açıklama getiren Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal,  metal yorgunluk kavramı ile parti değerlerinden uzaklaşan, duruşu ve yaşantısı ile davayı temsil yetkisi kalmayanların kastedildiğini söyledi.

"AK Parti'nin ilkelerinden uzaklaşan varsa o bizim için yorgundur" diyen Ünal parti yönetimi için bir yorgunluğun söz konusu olmadığını dile getirdi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, Erdoğan'ın bu çağrısıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız uyarıda bulunurken, 2019 seçimlerinin önemine değiniyor. Herkesin dikkatli ve uyanık olması gerektiğini, siyasetin bir sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor. AK Parti'nin ilkelerinden uzaklaşan varsa o bizim için yorgundur" dedi.

BAŞARI DEĞERLENDİRİLMESİ

Bazı Teşkilatların seçimlerde aldıkları başarılı sonuçlardan hareketle kendilerini başarılı ve yorgunluktan uzak görmelerinin doğru bir değerlendirme olmadığını belirten genel merkez yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gayretleri ve etkili seçim kampanyaları sebebiyle alınan başarılı sonuçları bazı teşkilatlarını sahiplenmesinin yanlış olduğu dile getirildi.

SAHADA OLMAYAN LİSTEDE DE OLMAYACAK

Parti teşkilatlarında yer alan ancak sahada çalışma yapmayan, parti misyonunu yeterince sahiplenmeyen isimlerle yolların ayrılacağı ve davaya samimiyetle bağlı ve bu uğurda fedakârlık yapacak isimlerle yola devam edileceği öğrenilirken, mevcut teşkilat mensuplarının kamuoyundaki algıları da önemli bir parametre olacak.

GENEL MERKEZ ANKET YAPIYOR

İllerde kongre süreçleri devam ederken, Ak Parti Genel Merkezi illere yönelik anket çalışmalarını da sürdürüyor. Genel merkez bu anketlerin bir kısmını illerde yüz yüze gerçekleştirirken bir kısmını da rastgele telefon görüşmeleri şeklinde yürütüyor. Yapılan anketlerde hem il yönetimi hem milletvekilleri hem de belediye başkanlarının performansları da soruluyor.

Anket sonuçları, genel merkezin ilgili birimlerinde değerlendirildikten sonra son hali ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan da bu raporlar ışığında il kongre süreçlerini bizzat yönetecek ve yenilenen teşkilatların da tek mimarı olacak. Aynı anket sonuçları 2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlere de ışık tutacak.