Milli atlet destek bekliyor!

2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan Elazığlı sporcu, Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu

Milli atlet destek bekliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ’da dünyaya gelen ve Gençler kategorisinde Dünya 3.’lüğü bulunan Elazığlı sporcu Murat Orak (26), 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Uzun yıllardır atletizm branşıyla ilgilendiğini ifade eden ve Kasım ayında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Avrasya Maratonu’na katılacak olan Murat, iş adamlarından destek olmalarını istiyor.

“GENÇLERDE DÜNYA 3.LÜĞÜ”

Hedefinin Elazığ’ı ve Türkiye’yi temsil etmek olduğunu dile getiren Murat Orak, “1992 Elazığ doğumluyum. Gaziosmanpaşa Üniversitesi BESYO mezunuyum. 12-13 yıldır atletizm sporuyla uğraşmaktayım. Maraton koşucusuyum. 400, 800, 1500, 3000, 5000 metre Yıldızlar ve Gençler kategorisinde yarışarak bir çok başarıya imza attım. Gençlerde Dünya 3.’lüğü elde ettim. Dünya Yıldızlar Barajı’nı aşarak müsabakalara katıldım. Maratona hazırlanıyorum. Hedefim şu anda 2020 Olimpiyatları. Elazığ’da bir ilki başarmak istiyorum atletizm branşında. Benim için çok önemli bir yarış olacak. Bunun için iş adamlarımızdan, büyüklerimizden, bürokratlarımızdan destek istiyorum. Atletizm branşı çok zor bir branş. Emek, sabır isteyen bir branş. Bu branş, tüm sporların atası. Atletizm olmadan diğer branşları yapamıyoruz. Bu başarıyı elde edebilmek için destek istiyorum” dedi.

“DESTEK VERİLİRSE YAPABİLECEĞİME İNANIYORUM”

Destek olunursa hedefinin olimpiyat barajını aşmak olacağını kaydeden Milli atlet, “Kasım ayında Avrasya Maratonu var İstanbul’da ona katılacağım. Kendimi orada deneyeceğim. Daha sonrasında yurtdışında şampiyonalara katılmak istiyorum. Bunlar da sponsor desteğiyle olacak şeyler. Destek olunmadan olmuyor. Destek verildiği sürece yapabileceğime inanıyorum. 13-14 yıldır bu sporu yapıyorum. Ülkemi ve ilimi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.