Milletvekilliğimiz Şaibeli Bir Şekilde Elimizden Alındı

Tamer ÖREN - Elazığlı vatandaşların kendisini milletvekili seçtiğini belirten MHP Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan DEMİR 'Sandıkları adil bir şekilde sayılmaması ve oyları saydıramamız neticesinde   vekilliğimiz şaibeli bir şekilde elimizden alındı' dedi.

Milletvekilliğimiz Şaibeli Bir Şekilde Elimizden Alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan DEMİR  il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığından 2 Temmuz’daki YSK itirazının reddine kadar yaşanan sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. DEMİR yaptığı açıklamada “ Elazığlı hemşehrilerimiz bizi milletvekili seçtiler ama; sandıkları adil bir şekilde sayılmaması ve oyları saydıramamız neticesinde   vekilliğimiz şaibeli bir şekilde elimizden alındı. Kendileri haklarını helal etsinler onlar bizi vekil seçtiler biz onların verdiği vekalete sahip çıkamadık. Kendilerinden şahsım ve teşkilatım adına   özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Bizde bir söz vardır ‘yiğit düştüğü yerden kalkar’ Allah nasip eder ilerleyen süreçte ama şahsım ya da partimdeki herhangi bir arkadaşım bize verilen vekaleti alır.

Adaylığı süresince  cumhur ittifakı misyonuna aykırı hareket etmediklerini dile getiren DEMİR “ Elazığ’da kullanılan oylar neticesinde  milletvekillerinden biri şahsım olması gerekirken  yurt dışı oylarının gelmesiyle sonuç değişmiştir. Sandık sonuçlarına itirazlarımıza rağmen dikkate alınmamış ve şaibeli bir şekilde tescillenmiş bulunmaktadır. Bugün itibariyle yapacak bir şeyimiz olmasa da mücadelemiz devam edecektir.

Yeni kurulan partiye oy verenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum

Geçmişte MHP saflarında olup  yakın dönemde başka partiye geçen eski ülkücülere seslenen  DEMİR “Üstüne basa basa, vurgulaya vurgulaya  söylememize rağmen yeni kurulan partiye oy vermeleri nedeniyle Elazığ’da farklı bir seçim sonucu meydana gelmiştir.  Geçmişte ülkücülüğüne şehadet ettiğimiz kardeşlerimizin oylarıyla  iki farklı seçim sonucu Elazığ’da oluşmasına sebep olmuşlardır. Birincisi 41 yıldır ilimizde milletvekili çıkaramayan CHP milletvekili çıkarmıştır. İkincisi ise 2011 yılındaki genel seçimlerde   kendilerine yapılan büyük haksızlığın sorumlusu ilan ettikleri kişinin yeniden meclise gitmesine neden olmuşlardır. Kendilerini vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Bundan sonraki süreçte umarım hatalarını anlar, yaptıklarından pişman olur olması gereken yere dönerler.

Mazlumun öç alacağı gün, zalimin zulüm ettiği günden korkunç olacaktır

24 Haziran akşamı sonuçlar kesinleşmeden Ak Parti teşkilatının kutlama yaptığını fakat; bu kutlamayı niçin yaptıklarına anlam veremediğini ifade eden DEMİR “ Akşam 9 itibariyle Ak Parti 4, CHP 1 vekil kazanmıştı. Biz hep seçim süresince cumhur ittifakı 5-0 olsun istedik. Onlar kendilerine biz cumhur ittifakına oy istedik. Ben buradan sormak istiyorum? Gece 02.00’ye kadar MHP’nin bir milletvekili olduğu biliniyor. Yurt dışı oylarıyla bu sonuç değişti. Akşam 21:00’de kutlama yapan bu parti, yurt dışı oyları açıklanmadan neyine güvenip bu kutlamayı yaptı veya neye istinaden yapmış, kamuoyunu niye yanlış yönlendirmiştir? İnsanın ortağının malını gasp etmesi üzerine sevinç çığlığı atılmasına biz Elazığ’da şahitlik ettik. Mazlumun öç alacağı gün, zalimin zulüm ettiği günden korkunç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Elazığ’a şaibeli bir milletvekili kazandırılmış oldu

24 Haziran akşamından itibaren Elazığ Adliyesi önünde beklemeye başladıklarını vurgulayan  DEMİR “ 2 Temmuz gününe kadar hukuki mücadelemiz devam etmiş, YSK’nın itirazlarımızı reddetmesi üzerine süreç bizim için bitmiştir. Böylelikle Elazığ’a şaibeli bir milletvekili kazandırılmıştır.  İlk üç milletvekiline hayırlı uğurlu olsun diyoruz. 4. Sıradaki adaya bu şaibeden dolayı hayırlı olsun demeyi şahsım adına uygun görmüyorum. Ben onun yerinde olsam şaibeli bir vekil olacağıma sandıkları ne pahasına olursa olsun açtırıp oyları saydırırdım. Kaybetsem bile şerefimle yaşamayı tercih ederdim. Onlar bu duruşu gösteremediler. Biz mezarda düz yatabilmek için dünyada dik gezen insanlarız. Oğuzhan DEMİR, zulme, güce boyun eğmemiştir. Bundan sonra da eğmeyecektir” diye kaydetti.

Attığınız her adımın takipçisi olacağız

Kendi belirlediği projelerin Ak Partili aday tarafından daha sonra sahiplendiğini söyleyen DEMİR “ Helali hoş olsun. Önemli olan Elazığ’a hizmet gelmesidir. 5-6 büyük boruyla fotoğraf çektiren milletvekili arkadaşımıza sesleniyorum. Ova susuzluktan kırılıyor. O çektirdiğiniz fotoğrafların verdiğiniz vaatlerin arkasında durun. Biz sizin takipçiniziz. Bozkurtlar ayağa kalkmıştır. Nefeslerini ensenizde hissedin. Attığınız bir tek yanlış adımda ensenizde olacağız sizi rüsva edeceğiz. Ama yaptığınız her hayırlı işte de sizden fazla biz sizi sahiplenip onu da alkışlayacağız. Bunu da böyle bilin” diyerek sözlerini tamamladı.