MİLLETVEKİLLERİNDEN KARŞI REST

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE ALIMI YAPILACAK 48 PERSONELİN ALIM ŞEKLİ TARTIŞMA YARATTI. CHP'Lİ EROL'UN 'EYLEM YAPARIZ' RESTİNE AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN KARŞI REST GELDİ

MİLLETVEKİLLERİNDEN KARŞI REST
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından değişik branşlarda 48 eleman için yapılacak alımlar, şehirde ciddi dedikodulara sebep oldu. CHP Milletvekili Gürsel Erol’un siyasilerin kontenjan kullanımları yapacağı iddialarının ardından  “eylem yaparız” restine Ak Partili milletvekillerinden anında karşı rest geldi.

İl Özel İdaresine alımı yapılacak personelin müracaatları devam ederken, kamuoyunda kulaktan kulağa gezen torpil ve siyasilere kontenjan verilmesi iddiaları sıklıkla konuşulunca CHP milletvekili Gürsel Erol, "İddialar doğruysa valilik binasına yürüyerek eylem yaparız” açıklamasında bulunmuştu.

Gürsel Erol’un yanında değişik kesimlerden de benzer iddiaların sıklıkla gündeme gelmesinin ardından Ak Partili 4 milletvekili ortak basın açıklamasıyla reste, karşı rest yaparak kulaktan dolma bilgilerle hareket edildiğini, alımların kura ile belirleneceğini açıkladılar.

“CHP’NİN DEDİKODU SİYASETİ”

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ, yaptıkları ortak açıklamada Elazığ İl Özel İdaresi’nde yapılacak olan 48 kamu personel alımı ile ilgili olarak kamuoyunda siyasilerin liste hazırladığı iddialarının asılsız ve dedikodudan ibaret olduğunu ifade ederek şunları dile getirdiler:

 “İl Özel İdare Personel Şirketi marifetiyle İl Özel İdare işlerinde görevlendirilmek üzere farklı branşlarda 48 personel alımı ile ilgili ilana çıkılmıştır. İşe alım esasları ilanda beyan edilmiştir. İşe almalarla ilgili özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Gürsel Erol, basına verdiği demeçlerde işe alımlarla ilgili AK Parti İl Başkanlığı ve milletvekillerinin işe alım listeleri hazırladığına dair beyanlarda bulunmuştur. Bu beyanların aslı astarı yoktur ve gerçeği yansıtmamaktadır.”

“KURUM İÇİNDEN YÖNLENDİRME YAPILIYOR”

Kurum içinden bir takım yönlendirmelerin olduğu ve bu duyumların milletvekili olarak kendilerine kadar ulaştığına vurgu Ak Partili 4 milletvekili ortak açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

“Bilinmelidir ki içinde niyet problemi olan hiçbir yaklaşım karşılıksız kalmayacaktır. Devlet bir imkân oluşturmuş ve 48 kardeşimiz için umut ışığı doğmuştur. Gönül isterdi ki, daha fazla personel alımı ve istihdam olsun ancak günün şartları, ihtiyaçları ve imkânları bu sayı ile kısıtlıdır.”

“KURA İLE ALIM YAPILACAĞI ÖNCEDEN DE DUYURULMUŞTU”

Başvuru şartları ve alım yapılacak branşlar ile işe alım usulü ile ilgili ilanda kurum tarafından kura yapılabileceğinin açıkça beyan edildiğini ifade eden milletvekilleri, olayın bu kadar açık ve net olmasına rağmen konuyu su istimal ederek insanların umudu üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını ifade ettiler.

“GÖREVİMİZ HAKKI KORUMAK”

Milletvekili olarak görevlerinin hakkı, hukuku korumak ve adaleti sağlamak olduğunu,  bugüne kadar İŞKUR alımlarında dahi kura yöntemi benimseyerek uyguladıklarını ifade eden Ak Partili milletvekilleri, kamuoyunun da bunun yakın şahidi olduğunu ifade ettiler.

KURA YÖNTEMİ UYGULANACAK

 İl Özel İdaresi Personel A.Ş’ye personel alımı ile ilgili yine kura yöntemine başvurulacağını,  bir önceki personel alımında da kura yöntemini kullandıklarını belirten Ak Partili Milletvekilleri, aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

MUHALEFET ŞART

Kamuoyunda sıkça dillendirilen asılsız dedikoduların ardından muhalefet milletvekili Gürsel Erol’un valilik binasına yürüyerek eylem yaparız açıklamasının ardından Ak Partili milletvekillerinin ortak açıklama yaparak kamuoyunu rahatlatması ve kafalardaki soruların giderilmesi muhalefetin her il içine kadar gerekli ve elzem olduğunu ortaya koydu.

Birçok saygın isim ve kamuoyunda dillendirilen ancak çok da ciddiye alınmayan iddialara, CHP Milletvekili Gürsel Erol’un zehir zemberek açıklamasından sonra iktidar milletvekillerinin ortak basın açıklaması ile açıklık getirmeleri bir şehir için muhalefetin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

MİLLETVEKİLLERİNİN KARARLILIĞI İKİ GÖREVDEN ALMA GETİRDİ

Kamuoyu ve siyasi cenahta bu gelişmeler yaşanırken, dün akşam saatlerinde de İl özel İdaresinden önemli bir adım geldi.

İl özel idaresine alınacak 48 personel için yayımlanan ilanda başvuru şartları ve alım yapılacak branşlar ve şartlar belli olduğundan,  müracaatlar sonrası o branşa uygun ve gerekli şartlara uyan kişilerin kura sonucu işe alınacak olmaları da o ilanda yer almıştı.

Ancak bu ilana ve açıkça belirtilmesine rağmen Elazığ İl Özel İdaresi’nde görevli iki müdürün, ilanda kura yöntemi ile personel alınacağının açıkça belli olmasına karşın, personel alım yöntemi konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirmeleri ve yanlış fikirler beyan etmeleri tespit edilmesi sonucu, görevli iki müdür hakkında soruşturma açılarak, görevden geçici olarak alındığı öğrenildi.

Görevden alınan Plan Proje  Yatırım ve İnşaat Müdürü  ile İnsan Kaynakları  ve Eğitim Müdürü  soruşturma sonucunda nasıl bir işleme tabi tutulacağı merak konusu oldu.

MİLLETVEKİLLERİ DE KABUL ETMİŞTİ

Özel idare tarafından alınacak personeller ile ilgili kurum içinden bazı yanlış bilgi ya da yanlış yorumlara sebebiyet verecek beyanların  olduğunu yaptıkları ortak açıklamada dile getiren Ak partili milletvekillerinin, bu açıklamasının soruşturmaya kaynaklık ettiği ve aynı zamanda bu işlemleri yapan müdürler hakkında suç duyurusu niteliği taşıdığı ifade edildi.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

İl özel idaresine alınacak 48 personel için yayımlanan ilanda başvuru şartları ve alım yapılacak branşlar ve şartlar belli olduğundan,  müracaatlar sonrası o branşa uygun ve gerekli şartlara uyan kişilerin kura sonucu işe alınacak olmaları da o ilanda yer almasına rağmen,halkı yanlış bilgilendiren görevliler hakkında soruşturma  devam ederken,ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin yaşanacağı ifade ediliyor.