MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK'TAN 1 MAYIS MESAJI

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK'TAN 1 MAYIS MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık açıklamasında şunları ifade etti: “Dünyada dayanışmanın, emeğin ve alın terinin sembolü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, işçi kardeşlerimizin ülkemizin kalkınmasına sağlayacağı desteğin çığ gibi büyümesini diliyorum.

Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken işçilerimiz ve iş dünyamızın tüm emekçilerinin sağlayacağı katkı bizler için çok önemli.

Bu süreçte emekçilerimizin rolünü güçlendirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti iktidarı olarak istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek gibi pek çok tedbiri hayata geçirdik. Bu tedbirleri hayata geçirirken en büyük önceliğimiz emekçilerimizin hak ve hukukunu gözetmek oldu, bu kapsamda da çalışma koşullarından, sosyal hak ve güvenliğe kadar reform niteliğinde düzenlemeler yaptık.

Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zorlu günlerde de işçilerimizin mağduriyetlerini önleyici adımlar attık. İstihdamda devamlılığın sürmesi için telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkardık, işten çıkarılmayı 3 ay süreyle kısıtlandırarak, ücretsiz izne çıkartılan çalışanlara gelir desteği başlattık.

Gerek işçimize gerek işverenimize sağladığımız desteklerle bu sürecin de birlik, dayanışma ve kenetlenme ile üstesinden geleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, üretime sahip çıkan, emek veren tüm çalışanlarımıza başarı ve kolaylık diliyorum.”dedi.