MİLLETVEKİLİ EROL: 'BAKAN KURUM REKTÖRÜMÜZ VE ELAZIĞ'DAN ÖZÜR DİLEMELİDİR'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'a yaptığı davranıştan dolayı başta Rektör Demirdağ olmak üzere Elazığ halkında özür dilemesi gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ EROL: 'BAKAN KURUM REKTÖRÜMÜZ VE ELAZIĞ'DAN ÖZÜR DİLEMELİDİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 günlük programı kapsamında Elazığ’ geldi.

İncelemelerde ve ziyaretlerde bulunan Bakan Kurum, Elazığ’da yapımı devam eden İpekyolu Gençlik Merkezinin inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. 

Bu sırada Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Katarlı İşadamlarıyla ortaklaşa yaptıkları yatırımları anlatarak  ekim yapmayı planladıkları alanın Fırat Üniversitesine tahsisli olduğunu, Fırat Üniversitesi rektörünün bu arsayı kendilerine vermediğini dile getirdi. 

Rektörün o sırada orada olmadığının söylenmesi üzerine Bakan Kurum 'Rektörü çağırın gelsin' dedi. Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, haber verilmesi üzerine bir süre sonra Bakan Kurum'un yanına geldi.

Rektör Demirdağ'ın bir elinin arkada bel kısmında olduğunu gören Bakan Kurum, Rektör Demirbağ'ı sert bir dille uyararak, "İndir elini, sen ne biçim rektörsün" diyerek ikaz ederken bir yandan da bir eliyle rektör Demirbağ’ın göğsünden parmakla itekledi.

Olaya ilk tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan geldi. Bakan Kurum’un  Fırat Üniversitesi rektörüne karşı söylem ve davranışlarının devlet adamlığına yakışmadığını vurgulayan Milletvekili Erol, “Sayın bakan bu davranışından kaynaklı başta rektörümüzden ve Elazığ halkından özür dilemelidir” dedi.