MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ, HAKİMİYET GAZETESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Nisa Yılmaz/Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret eden Milletvekili Demibağ, Elazığ ve ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ, HAKİMİYET GAZETESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapatılan polis okulu ile ilgili açıklamalar da bulunan Demirbağ, “Tespit edilecek güzel bir yerde polis okulu yapılır, bundan sonra daha kapsamlı bir şekilde Elazığ’ımıza fayda sağlamış olur. Çünkü Türkiye’nin her tarafına polis yetiştirilecek buradan. Gelen polisler, polis adayları ve aileleri olsun Elazığ’ımıza ciddi bir katkısı olacak. Henüz oturup konuşulmadı polis okulu konusu, karar varılmadı. Meryem Dağı eteğinde birkaç yer belirlenmiş. Orada aynı zamanda bir atış poligonu yapılacak. Bu sayede eğitimler orada daha rahat yapılacak. Maliyet de en aza indirgenmiş olacak.” dedi.

PKK, AMERİKA’NIN EMRİNE GİRDİ

HDP İl Binasında çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin yaptığı eylem ile ilgili de açıklamalarda bulunan milletvekili Demirbağ,“  Gerek PKK gerek HDP’nin üst düzey yöneticilerden bir tanesinin çocuğu dağlarda yok. Eğer lise çağındaysa kolejlerde, üniversitedeyse Avrupa ve Amerika’da lüks bir şekilde yaşıyor. Son zamanlarda medyada da yer aldı bu konular. Öbür tarafta da ekmeğinin mücadelesinde olan fakir aile çocuklarının hepsi dağlarda askerle çatıştırılıyor. Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Hep diyorum 1914-1915 olaylarının intikamı bu. Ermeni devleti kurmaya çalıştılar ve bunun intikamını alıyorlar. Emperyalist güçler ASALA’ların feshedilmesinden sonra PKK adı altında teşkilatlandılar. Son derece dinine bağlı insanları dininden geleneklerinden koparıp ateist bir şekilde yetiştirmek için kurulan bir tezgahtı. Güçlendikten sonra da PKK Amerika’nın emrine girdi. İsrail’in Suriye’nin Esad’ın dış güçlerine girdi. Türkiye aleyhine kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor.” dedi.

SURİYE MESELESİNDE EN BÜYÜK PAY DAVUTOĞLU’NUN

Milletvekili Demirbağ, “Bugün Suriye meselesinde en büyük pay Davutoğlu’nun. Ali Babacan’ın da tek başına liderlik yapacak ne hatipliği ne de kitleleri sürükleyecek bir özelliği var. Fakat ekonominin başındayken  ülkenin şartları iyiydi. Ama lideri, dönemin Başbakanı şuan ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Abdullah bey ise geçmişte bir adaylık düşündü. ‘Mutabakat sağlansaydı olurdum’ dedi. Bugüne kadar ana gövdeden ayrılmış hiçbir siyasi parti muvaffak olamadı. Bunlardan en bariz örnek Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Bu memleketin yetiştirdiği en yiğit insanlardan biridir.  Çok değerli bir insandır. Devletini ve milletini seven, takdir gören bir insandı tabanda ve gençlikte. Buna rağmen yüzde 4’leri zor buldu. Bu nedenle Davutoğlu ve Babacan’ın bir yere gelmesi mümkün değil” dedi.

DEVLETİN YAPMASI GEREKEN SAĞLIK, ULAŞIM VE EĞİTİM ALT YAPISININ HEPSİ YAPILDI

Elazığ ile ilgili yatırımlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demirbağ, “İlk duble yollar yapılmaya başlandığında, 2002’de batıyı doğuya bağlayan gerek Bingöl gerek Tunceli olsun bir taraftan da Maden- Diyarbakır yolu yapıldı köprülerle. Ardından 100 bin yolcu kapasiteli havaalanı, 1 milyon kapasiteye çıkarıldı. Ve yeni bir pist yapıldı, şimdi ikinci pist yapılıyor. Sayılı illerde yapılan şehir hastanesi yine bölgeye hitap edilecek şekilde hizmete açıldı. Devletin yapması gereken sağlık, ulaşım ve eğitim alt yapısının hepsi yapıldı. Sadece stat konusu vardı. O konuda da gereken adımlar atılmıştı.  Devletin yapabileceği belirgin bir yatırım kalmadı. Peki, ne kaldı? Organize sanayi konusunda Sanayi Bakanlığı üzerine düşeni yaptı. İlk sene sonunda teşvik yasası kapsamına alındı. Malatyalılar bu konuda çok milliyetçi davrandı ve teşvik yasasından faydalanarak kalkındı ve bugünkü duruma geldi. Biz iş adamlarının defalarca yanına gittik, fuarlar kurduk dönemin belediye başkanları ve valileri ile görüşmelerimiz oldu ama bir adım atılmadı.” diye ifade etti.