MİKSER TERÖRÜ

24 Ocak depreminden sonra ilimiz şantiyeye döndü. Her ne kadar mevzuat hazretlerini aşılarak şehir merkezinde hummalı bir çalışma başlamadı ise de çevre mahallelerde yoğun bir yapılaşma devam ediyor.

MİKSER TERÖRÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni imar revize planının halkımıza sağladığı avantajlar ile konuta olan ihtiyaç birleşince inşaatların da sayısı oldukça arttı.

İnşaatın temel malzemesi ise beton. Hazır beton sektörünün gelişmesi ve yaygınlaşması ile şehrin birçok ve değişik noktalarına hazır beton santralları kuruldu.

TOKİ konutlarının belirlenen tarihlerde tamamlanması için yüklenici firmalar da hızlı çalışıyor ve zamanla yarışıyorlar.

Buraya kadar her şey normal ve şehrimiz için güzel gelişmeler. Ancak inşaatlara beton taşıyan mikser araçlarının daha az sefer yapma ve bundan kar etme amacıyla fazla beton konulmasından dolayı cadde ve sokaklara döktüğü betonlar sorun olmaya devam ediyor.

Elazığ Belediyesi’nin ilgili firmaları uyarmalarına rağmen sorumsuzluğun devam ettiğini görüyoruz. Tespit edilen araçlara ve ilgili firmalara cezalar yazılıyor ama demek ki bu cezalar caydırıcı olmuyor.

Çevreye zarar vermekle birlikte döküldükten kısa bir süre donduğu için yolların formunu ve konforunu bozan beton artıklarını döken araçlara ve firmalara ceza yazmakla birlikte gerekirse firmaya ticari faaliyetlerini durdurma cezası verilmeli.

Halkın sağlığı ve güvenliğini dikkate almayan ve bunu yapmaya devam eden firmalara uygulanacak ve caydırıcı etkisi olacak cezalar uygulanmadığı sürece biz bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz.