Mihriban 2. kez Avrupa Şampiyonluğu'na gidiyor

Elazığlı sporcu Mihriban Güneri (19), Türkiye Şampiyonluğu'nu Avrupa Şampiyonluğu ile ikinci kez taçlandırmak istiyor

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mihriban 2. kez Avrupa Şampiyonluğu'na gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Hobi ve zayıflama amacıyla başladığı Kick Boks’ta madalyaları birer birer toplayan Elazığlı sporcu Mihriban Güneri (19) Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda ikinci kez ülkemizi temsil edecek. +70 kilo genç bayanlar kategorisinde katıldığı turnuvaları şampiyonluklarla sonuçlandıran Mihriban’ın en büyük hedefi Milli takımla bayrağımızı göklere çıkarmak.

Hobi olarak başladığı kick boksta yeteneğini keşfettiğini ve Türkiye Şampiyonu olduğunu söyleyen Mihriban, “Avrupa Kupası Şampiyonası’nda şampiyon oldum. O maçlardan çıktıktan sonra hiç ara vermeden aynı tempoda, hatta arttırarak ekip olarak antrenmanlara devam ediyoruz. Bizim için çok yoğun bir çalışma süresi oldu. Disiplinli ve aynı zamanda zorlu bir çalışma oldu. Bu çalışma sürecinde antrenörlerim hep yanımdaydı. Hem maddi hem de manevi olarak hep destek verdiler. Zorluklara onlarla birlikte başa çıktık. Temmuz ayında Erzurum’da düzenlenen şampiyonada yine şampiyon oldum. Orada yarı final ve final maçı yaptım. İki maçı da kazanarak birinci oldum. Şuan, Macaristan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorum. Orada da inşallah ilimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

Amacının her zaman bayrağımızı dalgalandırıp, marşımızı okutmak olduğunu söyleyen genç sporcu, “Yurt dışında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek en büyük hayalim. İleriki aşamada Dünya Şampiyonası ve tekrar Avrupa Şampiyonası için hazırlanmayı düşünüyorum. Hedefim, her zaman milli takıma girip bayrağımı dalgalandırmaktır” diye konuştu.

“EN İYİSİNİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ”

Mihriban’ın üstün bir farkla Türkiye Şampiyonu olduğuna dikkat çeken antrenörü Zelal Şengür ise, “Gençlerde ve büyüklerde Mihriban kendi sıkletine göre çok güçlü bir kız. Gençlerde Avrupa Şampiyonası’na gidecek. Sayılı günlerimiz kaldı, onlara şimdi hazırlanıyoruz. Avrupa’da bizi temsil edecek, en iyisini yapacağına inanıyoruz. Seneye de büyüklerde aynı başarıları yakalayacağına inanıyoruz. Seneye büyüklerde mücadele edecek. Orası biraz zor ama daha önce büyüklerle de dövüştü üniversiteler arasında. Orada da 1. oldu, en iyileri yendi” ifadelerini kullandı.