MHP'NİN PALU İNTİKAMI

31 MART SEÇİMLERİNDE İSTANBUL KADAR PALU DA TARTIŞMA KONUSU OLDU. CEZASI 31 MART TARİHİNDEN ÖNCE YARGITAY TARAFINDAN ONAYLANDIĞI İDDİA EDİLEN  PALU BELEDİYE BAŞKANI EFRAİM ÜNALAN'IN BAŞKANLIĞI TEHLİKEYE GİRDİ

MHP'NİN PALU İNTİKAMI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerinin sembol ilçelerinden biri olan ve MHP adayı Muhammet Septioğlu’ndan fazla oy alarak  Palu Belediye başkanı seçilen Efrayim Ünalan’ın başkanlığı tehlike altında. Yargıtay 11. Ceza Dairesinin 19.03.2019 tarihli kararı ile Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan’ın geçmiş yıllarda yerel mahkemenin verdiği bir cezayı onaması ile belediye başkanlık makamının  tehlikeye girdiği iddia edildi.

 

ÜNALAN: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Palu seçimleri ile ilgili bu iddialar gündeme düştüğünde Palu Belediye Başkanı olarak mazbatasını almış Efraim Ünalan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı.

İşte o paylaşım:

“Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, şahsımla ilgili sürmekte olan hukuki bir sürece dair gerçek dışı bazı iddia ve karalamalar yayımlanmaktadır. Bahse konu olan hukuki süreç devam etmektedir, kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yaptığımı belirtir, saygılarımı sunarım.

 

SUÇLU KİM?

Ak Parti ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önem verdiği Palu seçimlerinin bu şekilde tartışma konusu olması konusunda kim ve kimlerin suçlu olduğu kamuoyu kadar Ak Parti’nin ilgili kurullarında da tartışılıyor.

Palu Asliye ceza mahkemesi tarafından 28.11.2013 tarihinde verilen ceza, olayın muhatabı Efrayim Ünalan tarafından Yargıtay’a taşınmış, Yargıtay da yerel mahkemenin verdiği cezayı seçimlere 12 gün kala onayladığı iddia edilmişti.

Seçim kurullarının adaylık sürecinde yapılan bilgisayar taramasında böyle bir mahkumiyet görülmediği için de Efrayim Ünalanın adaylığı kesinleşmiş ve seçimlerden de birinci çıkarak belediye başkanı seçilmiş, mazbatasını da alarak göreve başlamıştı.

Adayların adli kontrolünü ve sicil kayıtlarını inceleyen kurum olan seçim kurulundan da herhangi bir uyarı gelmeyince ve o tarih itibarıyle  Efrayim Ünalan’ın onanmış bir cezası olmadığından ne il teşkilatının ne de milletvekillerinin herhangi bir kusuru bulunmuyor. Zira Yargıtay’da 2013 yılından beri devam eden bir dosyanın seçimlere iddia edildiği gibi 12 gün kala onaylanmasını Ünalan’ın bile kestirmesi hatta onaylanan ceza dosyasından haberinin  bile olması mümkün değildi. Davayı takip eden avukatın ikazı olmadan bu sonucun tebligat ile Efrayim Ünalan’ın eline ulaşması da uzun bir süre alabilirdi.

“SANKİ KUDÜS’Ü GERİ ALMIŞLAR”

Palu ilçesinde adayı Muhammet Septioğlu ile oldukça iddialı olan MHP; seçimlerden sonra Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın konuşmalarından rahatsızlık duymuş ve bizzat MHP İl başkanı sosyal medya hesabından Ak Parti’ye gönderme yapmıştı.

İŞTE O PAYLAŞIM

“Palu’yu HDP’den TKP’den almış gibi tavırlar takınarak Kudüs’ü geri alan komutan edasıyla, bölgede ve şehirde itibar sahibi şahsiyetlerin isimlerini en küçük bir sıkılma emaresi göstermeden kullanan, son gece para dağıtma/işe alma sözleri vs fiillerin tarafımızca işlendiği şeklindeki akli baliğ bir insanın ciddiye almaya dahi utanacağı iddiaları (görüntülerle, kamera kayıtlarıyla sabit olduğunu ifade etmek suretiyle) televizyon ekranlarında beyan etmekten sakınmayan, ittifak ruhunu özümseyememiş, Türkiye’nin siyasi konjonktürel zeminini anlayamamış olan sayın vekil(!)...

Bu ağız, iyi bir ağız değildir..

Belli bir yaşa ve siyasi olgunluğa erişmiş bir insana yaraşır ve yakışan bir ağız hiç değildir..

Bir dönün bakın çevrenize, aynı üslubu kullanan başka bir politikacı var mı diye..

El haya vel iman..

Yazık..

 

DEMİRBAĞ’A ÖZEL CEVAP

Palu polemiği sosyal medya paylaşımlarıyla bitmemiş konu televizyon ekranları ile gazete sayfalarına yansımıştı. Katıldığı bir televizyon programında Palu adayını bizzat kendisi belirleyip seçimin kazanılmasında şahsi katkısı olduğuna vurgu yapan ve Palu seçimlerine özel bir yer ayıran Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın değerlendirmelerinden rahatsızlık duyan MHP İl başkanı Semih Işıkver, bu kez de gazetemize yaptığı açıklamada Demirbağ’ı ciddiye almadıklarını şu cümlelerle eleştirmişti:

”Bizim söyleyeceğimiz çok şey varken, asılsız mesnetsiz söylemler bizi üzmüştür. 60-65 yaşında bir adamın bölgede itibar sahibi insanların adını en ufak bir sıkılma emaresi göstermeden zikir etmesini ciddiye almıyoruz.

MHP İl Başkanı Semih Işıkver; AK Parti vekillerinden bir tanesi televizyon ekranlarında hiçbir şekilde sıkılmadan bölgede ve şehirde itibar sahibi isimleri, araya bir perde koymadan direk isimlerini vererek zan altında bırakması bizleri son derece üzmüştür.

 

“DEMİRBAĞ, CUMHUR İTTİFAKINA ZARAR VERİYOR”

Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın cumhur ittifakının ruhuna zarar verdiğini ifade eden MHP il Başkanı Semih Işıkver,” Liderimiz ve Cumhurbaşkanımızın almış oldukları cumhur ittifakı kararı nedeniyle siyasi bir üsul belirlendi. Her iki tarafın birbirini incitmeden bir kampanya yürütmesi gerektiği ifade edildi. Zaten yerel teşkilat başkanıyla da sayın il başkanı Ramazan Gürgöze beyefendiyle de oturup konuşarak bu işi belli norma oturtmuştuk ama maalesef Ak Parti vekillerinden bir tanesi özellikle son 2-3 günde televizyon ekranlarında hiçbir şekilde sıkılmadan bölgede ve şehirde önemli isimleri, araya bir perde koymadan direk isimlerini vererek zan altında bırakarak ve bölgede bizim para dağıttığımızı ifade ederek, yani söylemeye dilim varmıyor ama son gece insanlarımızın iradelerini parayla satın aldığımızı ve buna dair görüntülerin olduğunu ve buna dair kamera kayıtlarının olduğunu televizyon ekranlarında ifade etmesi bizleri son derece üzmüştür.

 

MHP İNTİKAM MI ALIYOR?

MHP ile Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ arasındaki söz düellosu son günlerde MHP’nin Palu seçimlerinin iptali için YSK’ya yaptığı müracaatla farklı bir yöne dönmüş durumda. Palu belediye Başkanı Efraiyim Ünalan’ın Yargıtay tarafından seçimden 12 gün önce onaylanan cezasını özel kaynaklar ile öğrenen ve bu olayı seçimin iptali olarak gören MHP’nin bu tavrı Ak Parti’den intikam mı alıyor sorusunu akıllara getirdi.MHP,31 Mart seçiminin hemen ardından YSK’ya itiraz ederek Palu’nun seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve oyların  tekrar sayılması talebinde bulunmuştu.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

MHP tarafından YSK’ya seçimin iptali için verilen dilekçede kararın onaylandığı tarih seçimlerden önce olduğu için seçimin yenilenmesi gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Yargıtay cezayı seçimlerden sonra onaylamış olsaydı geçmişte Yazıkonak örneğinde olduğu gibi yeniden seçime gitmek yerine meclis üyeleri arasından bir başkan seçilebilir.  YSK, Palu’da seçimi yenileyeceği gibi meclis üyeleri arasından bir başkan seçilmesi kararını da verebilir. YSK’nın İstanbul kararı kadar Palu kararı da merakla bekleniyor.