MHP'NİN BASKİL DEPREMİ

MHP'NİN BASKİL DEPREMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Baskil İlçe Başkanı Vehbi Genç, Baskil MHP ilçe başkanlığı görevinden, yönetim kurulu üyeleri ile beraber istifa etmiş.

Vehbi Genç, “2011 tarihinden bu yana yürütmekte olduğum Baskil MHP ilçe başkanlığı görevimden, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber istifa ettiğimize dair dilekçemizi il teşkilatımıza sunduk. İlerleyen tarihlerde istifa gerekçemizi detaylı bir şekilde bir raporla genel merkezimize ileteceğiz inşallah. Her şartta desteklerini bizden esirgemeyen dava ve yol arkadaşlarıma yürekten teşekkürü borç biliyorum. Biliyor ve inanıyorum ki aslolan teşkilatımızdır, kişiler ve makamlar birer araçtır. Haklı ve kutlu mücadelemiz son damla kanımıza kadar devam edecektir. Selam ve dua ile” diyerek, teşkilat ve dava vurgusu yapmış, birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür etmiş, isimlerin değil teşkilatın önemli olduğunu ifade etmiş.

Yine istifa eden başkan, istifa gerekçelerini bir rapor halinde genel Merkeze ileteceklerini belirtmiş.  Bu istifanın sadece başkanla sınırlı kalmayıp tüm yönetim olarak gerçekleşmesi önemli. Belli ki bir tepkinin ve  topyekûn bir itirazın bir istifası bu.

Partiler ve STK’lar gönüllülük esasına ve aidiyet duyguları ve davaya hizmet anlayışı ile yürütülen makamlardır. Bu tür oluşumlarda hizmet heyecanını düşürmemek ve onların taleplerine kulak asmak gerekir. Ve yine bu oluşumlar bir işyeri ve şirket gibi yönetilecek, talimat verilecek ve hizaya çekilmeye çalışılacak makam ve görevler değildir.

Aynı davanın neferleri olarak birçok zorluklara göğüs gerilmiş ve birçok yokluklar ve mağduriyetlerle hiçbir dünyalık beklenilmeden hizmet verilmişse, bunların da dikkate alınması ve en azından anlaşılması gerekir.

Bütün parti ve bir dava etrafında kilitlenmiş benzeri oluşumlarda anlık çıkışlar ve öfkelerle hizmete çizgi çekilmemeli. Kendi aramızda uyumlu olamayacaksak, seçmenin karşısına nasıl çıkacağız ve nasıl oy isteyeceğiz.

MHP, Baskil’de kıl payı ile belediye başkanlığını kaybetmiş bir parti. İlçenin kaderinde önümüzdeki yıllara etkili olacak bir partinin yönetimi topluca istifa ediyorsa bunu iki defa düşünmek gerek.

İstifa eden yönetimin genel merkeze sunacağı gerekçelerini beklemekten başka çaremiz yok.