MHP'Lİ ADAYLARDAN KADER MAHKUMLARI DERNEĞİ'NE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları ve İl Başkanı Semik Işıkver, Elazığ Kader Mahkumları Derneğini ziyaret etti.

MHP'Lİ ADAYLARDAN KADER MAHKUMLARI DERNEĞİ'NE ZİYARET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran seçimleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları Oğuzhan Demir, Mesut Aksan, Fahir Şaşmaz, Sami Selen Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Kaya ve İl Başkanı Semih Işıkver Elazığ Kader Mahkumları Derneğini ziyaret etti.

“VATANA İHANET EDENLER, KADINA ŞİDDET UYGULAYANLAR ÇOCUK İSTİSMACILARI…’’

Genel af talebinin sadece kader mahkumlarını kapsayacağını hatırlatan Milletvekili adayı Mesut Aksan, ”Değerli kader mahkumları yakınları bugün Elazığ Kader Mahkumları Derneğinin daveti üzerine sizlerle bir araya geldik. Özellikle son bir aylık süre içerisinde sayın genel başkanımızın bir beyanatı ve aynı zamanda seçim beyannamesindeki bir vaadimiz üzerine Türkiye gündeminde afla ilgili bir konu gündeme geldi. Milliyetçi Hareket Partisi sayın genel başkanı 26 Mayıs’ta Ankara’da seçim beyannamemizi açıkladığı gün gündemin ilk ana maddesi olarak af konusunu gündeme getirdi. Bununla birlikte tüm Türkiye genelinde bütün siyasi partiler tarafından ele alınmaya başlandı. Bir şeyin altını çizmemiz gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi af konusunu gündeme getirirken toplumun bütünün kucaklayıcı ve toplumda antipati oluşturacak af konusunu çok dikkatli bir şekilde ele almış ve gündeme getirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi bir dava partisidir, Milliyetçi Hareket Partisinin belli kırmızı çizgileri söz konusudur. Özellikle devletine ihanet eden, devletinin polisine, askerine saldırı içerisine girenler yani terör ve devlete ihanet edenlerle birlikte, kadına şiddet uygulamaları, çocuk istismarcılığı ve tecavüz gibi adi vakalar tamamen af kapsamının dışına çıkartılmıştır. Öncelikle bunun altını çizmek istiyoruz.’’ diye konuştu.

“AF KONUSU BELLİ BİR ALANI KAPSIYOR’’

Sayın genel başkanımız bir konuyu gündeme getirmişse mutlaka netice alacağımızla ilgili kesin kanaatimiz söz konusudur diyen Aksan, ”Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi kader mahkumlarını kapsayacak bir nitelikte olacak şekilde istemeden belli bir suça dahil olmuş olan, istemediği halde suç işlemiş insanların durumunu göz önüne alarak ve olası bu husus üzerinden devletimizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı sadece kader mahkumlarını kapsayacak ve aile bütünlüğündeki bozulmayı ortadan kaldıracak nitelikte bir af konusunu gündeme getirmiştir. Sayın genel başkanımız bir konuyu gündeme getirmişse mutlaka bir bildiği vardır ve sayın genel başkanımız bir konuyu gündeme getirmişse mutlaka netice alacağıyla ilgili kesin kanaatimiz söz konusudur. Bu noktada umutsuz olmayınız. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuyu mecliste de dile getirecek ve Allah’ın izniyle sizin beklediğiniz o yasal düzenlemeler yapılacaktır. Tekrarlamakta fayda var toplumun asla arzu etmeyeceği, devlete yönelik suçlar kesinlikle bu alanın kapsamın dışındadır bu vurguyu tekrar yapmak istiyoruz. Bu noktada af konusu belli bir alanı kapsıyor.’’ ifadelerini kullandı.

“HER ALTI BUÇUK YEDİ YILDA BİR GENEL AF ÇIKARTILIYOR’’

Türkiye’nin tarihsel dönemlerine bakıldığı zaman her altı buçuk yedi yılda bir genel affın çıkartıldığını hatırlatan MHP il Başkanı Semih Işıkver,”11-12 Mayıs tarihlerinde çeşitli mihraklarca siyaset yapıyor cezaevinde kalmasın diye PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP’nin eski eşbaşkanı olan cezaevinde doğru bulan belli odakların baskısı üzerine sayın genel başkanımız bir açıklama yaptı. Dediler ki cezaevinde bulunan FETÖ’cü alçaklar, PKK’lı caniler dışında şuanda yaptıkları ve işledikleri fiili suçları ağzıma almaya utandığım çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, vatana ihanet edeler dışındaki belli bir kesimin zincirlerinden kurtulması, zindanlardan kurtulması, aileleriyle kucaklaşması adına bir çağrı yaptılar. Sayın genel başkanımız tarafından bir gündem oluşturuldu bunun üzerine birçok çevre tarafından bunlar seçim dönemini istismar ediyorlar. Bu bir seçim yatırımdır denildi ama Türkiye’nin tarihsel seyrine baktığımız zaman ortalama altı buçuk yedi yılda bir devletin sıkıştığı dönemlerde genel af çıkartılmış.

Örneğin Cumhuriyet kurulma dönemlerinde 1922’de, 1924’te, 1927’de darbe dönemlerinde 1960’lı yıllarında ve en son 2000 yılında bizim Rahşan affı diye tabir ettiğimiz hayata dönüş operasyonunda açlık grevi yapan marjinal teröristlerin direnişlerinin sona erdirmesi adına yapılan kendi kesimleriyle buluşma, kucaklaşma adına yaptıkları ve geçirdikleri bir tasarı vardı buna Rahşan affı diyoruz.’’ diye konuştu.

“HEPİMİZ BİRER KADER MAHKUMU ADAYIYIZ’’

“Yaklaşık 20 yıldır Türkiye bu anlamda bir barışma ve kucaklaşmayı gerçekleştiremedi. Hepimiz bir kader mahkumu adayıyız, hepimiz birer kader mahkumu adayı yakınıyız. Hepimizin ailesinden biri illa ki bir gün işlediği suçun bedelini ödemişlerdir.  Şimdi zindanlarda özgürlük bekleyen, aileleriyle kucaklaşmayı bekleyen abilerime, kardeşlerime şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor, Türkiye yönetim bicini değiştiriyor, Türkiye kendi halkıyla, milletiyle kucaklaşıyor, tarihsel reflekslerine, ruh köklerine geri dönüyor. İnşallah genel başkanımızın oluşturduğu gündemle bu konu daha detaylı tartışılır. Ak Parti içerisinde de bu konunun tartışıldığını biliyoruz. İnşallah rabbim bizlere millet olarak omuz omuza kucaklaştığımız günleri, hep beraber yeni düzende, yeni sistemde vatan hainleri dışındaki kader mahkumlarının aileleriyle kucaklaşmayı nasip eder.’’